Kisalföld logö

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Kettő az egyben: Abaházi Csaba - műsorvezető és zenész

A II. Tét Fest műsorvezetője: Abaházi Csaba. Olvassák el a LimoGyőr interjúját a rádióssal!


Abaházi Csaba jelenleg a Class Fm kiemelkedő műsorvezetője. A LimoGyőr többek között a rádiózásról kérdezte az ország egyik legismertebb ˝hangját˝.

- Mesélj kicsit magadról, mit érdemes tudni Abaházi Csabáról, mint műsorvezetőről?

- Annyit talán, hogy az ilyen kérdések zavarba ejtenek. Talán nem tűnök álszerénynek, ha azt mondom, nem érzem, hogy bármit is érdemes lenne tudni rólam. Ha vannak, akik ennek ellenére megtisztelnek a figyelmükkel, és tudnak rólam ezt-azt, az nagyon hízelgő.

- A Class Fm érezhetően ragaszkodik hozzád, a műsorodhoz. A rajongóid nem igénylik a személyes kapcsolatot azzal az emberrel, aki nap, mint nap emberek százainak teljesíti kívánságait?

- De igen, és hála az égnek vannak is lehetőségek, hogy találkozzunk egymással a hallgatók és mi, műsorkészítők. Vannak úgynevezett kitelepülések, mikor nem a stúdióból, hanem egy külső helyszínről megy a műsor, vagy vannak olyan események, ahol jelen vagyok, jelen vagyunk, mint műsorvezetők, rádiós szakemberek, vagy mint a Class Fm képviselői.

Abaházi Csaba az ország egyik legismertebb rádiósa
Abaházi Csaba az ország egyik legismertebb rádiósa


- A rádiózás előtt zenéltél. Hol?

- A Sing Sing nevű formációban énekeltem 10 évig, ez idő alatt megjelent 6 sorlemezünk - ebből egy, a Bűn az élet című aranylemez lett, volt két válogatás-, egy koncert-, és egy feldolgozás albumunk.

- A Sing Sing Magyarország egyik meghatározó zenekara volt. Nem tervezitek az újbóli összeállást?

- Párszor beszéltünk róla, de valahogy mindig volt valaki köztünk, aki nem akarta annyira. Meg egyébként is, a dalaink abban az időben, annyi idősen voltak nagyon igazak, aktuálisak, erősek, bár talán van egy pár, ami maradandó, ami örökérvényű, mint pl. a Tettes vagy áldozat, de a legtöbb az adott életkorunknak megfelelő érzéseinkről szólt, és az akkori kor, illetve zenei divat lenyomata.

- A Téten élő emberek már jól ismernek, 2009-ben te vezetted az I. Téti Rock fesztivált. Milyen érzésekkel emlékszel vissza a városban töltött 2 napra?

- Nagyon jó buli volt! Szerintem a helyiek büszkék lehetnek magukra, hogy a gazdasági recesszió kellős közepén helyet, otthont tudtak adni egy amúgy is hátrányos helyzetűnek kikiáltott stílusnak, és a siker abban mérhető le leginkább, hogy idén is lesz fesztivál, megint két napig szól majd a zene, és ezúttal nem csak a rock rajongók örülhetnek! Hálás vagyok, hogy idén is ott lehetek, remélem ismét jó buli lesz!

- Idén is számíthatnak rád a szervezők a rendezvényen. 2010 mennyiben lesz más Abaházi Csaba, mint zenész és műsorvezető szemében?

- Az első hívásra igent mondtam, mint műsorvezető, örültem az újbóli lehetőségnek, és aztán kiderült, hogy a szervezők szeretnének kicsit többet is tőlem, mint a műsorszámok felkonferálását. Már tavaly is felmerült, hogy ha már ott vagyok, énekelhetnék, de akkor nem volt idő rákészülni. Most azonban már február végén, március elején elkezdhettük a készülődést.

A Sing Sing + a II. Tét Fest-en mutatkoznak be a nagyközönség előtt
A Sing Sing + a II. Tét Fest-en mutatkoznak be a nagyközönség előtt


- Miért pont a II. Tét Festet választottátok a Sing Sing + ilyen formációjú bemutatkozásának helyszínéül?

- A Sing Sing + egy létező formáció volt korábban is, tavaly alakult a csapat, amelyben 3 egykori Sing Sing tag is zenél: az első dobos: Tobola Csabi, az utolsó gitáros: Jung Norbi, és a csapat egyik alapító tagja: Csarnoki Atom Anti. Természetes volt, hogy amikor a Tét Fest szervezői megkértek, énekeljek Sing dalokat, felhívtam az Antit, volna-e kedvük kísérni, beszállhatok-e egy másfél órára a csapatba. Persze egyből rábólintottak, így szinte eredetiben hallhatja bárki újra az Életfogytig Rock 'n' Rollt, és társait! Bevallom, izgulok egy kicsit, végül is az utóbbi 11 évben csak hébe-hóba énekeltem Sing Sing dalokat, most azonban egy teljes bulit nyomunk majd! Boldog vagyok, hogy mindenkinek tetszik ez az ötlet, remélem nem fogunk csalódást okozni a rajongóknak.

- Végül, pár szót magadról, mint Abaházi Csaba a magánember!

- Van egy csodálatos családom, két gyönyörű gyermekem, az 5 éves Rómeó és a 2 éve Demeter. Robbie Williams dvd-t néznek, és próbálják utánozni mikrofonállvánnyal, napszemüveggel, helyenként megy már a szöveg, megvan a dallam, a külsőségek, tehát a frontemberkedés már tuti, és közben remélhetőleg ragad rájuk valami abból a profizmusból és zeneiségből, ami miatt Robbie Williams napjaink legnagyobb posztárjává tudott válni.

- Köszönjük, találkozunk Téten, a II. Tét Fest-en 2010. Június 4-5-én.

- Én is köszönöm! Ott leszek!

A Sing Sing + hivatalos oldalán többet is megtudhatnak a zenekarról.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok van mi csodálatos, de a GYERMEKNÉL nincs semmi csodálatosabb - Lurkó Alapítvány

Az SZFESZT alatt a gyermekek felhőtlen szórakozásáról a Lurkó Alapítvány gondoskodik. Mit kell tudni… Tovább olvasom