Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Június végén indul a 8. SzFeszt

Június végén huszonkettedikétől huszonnegyedikéig tartják meg a nyolcadik Szentiváni Fesztivált.
Az SzFeszt, ahogy az országban egyre több helyen ismerik, igazi rangot vívott ki magának a honi fesztiválok között. A fesztiválról, ahova a sztárok már szinte hazajárnak, Imre Lászlóval, az alapítóval beszélgettünk.

– Milyennek látja a fesztivál fejlődését? Töretlenek, vagy voltak kisebb bukkanók?
– Úgy gondolom, a növekedés évről évre folyamatos és állandó. Mint minden fesztiválnak, az SzFesztnek is akadtak buktatói, leginkább az időjárás! Ha ezt a „szerencsefaktort" kizárjuk, büszkén mondhatom, mind a nézőszám, mind a fellépők száma emelkedik. Érdekes megfigyelni, hogy évről évre hogyan változott látogatóink életkora. Míg korábban a fiataloknak szóltunk, ma már inkább a családok látogatnak ki hozzánk. Ezért is igyekszünk idén is segíteni őket. Tíz éve ingyenesen jöhetnek be a gyerekek. Szóval mindent egybevetve az SzFeszt már márkanévnek számít.

– Ez azt is jelenti, hogy letisztult az arculat?
– Az arculata és a mondanivalója mindig is az volt a fesztiválnak, hogy minden család és minden korosztály megtalálja a maga szórakozását. – Ez mondjuk sok fesztiválról elmondható.– Lehet, de mi abban különbözünk a többi fesztiváltól, hogy itt a zenei élet szinte minden stílusa képviselteti magát. Ráadásul nyugodtan pályázhatnánk az ország legolcsóbb fesztiválja címre (ha lenne ilyen), mert az SzFeszt szlogenje, „1 koncert áráért 3 nap fesztivált kap", szó szerint igaz.

– Konkrétan?
– Kisalföld-hűségkártyával 2500 Ft-ért háromnapi buli.

– A programok, az ár is hozzájárul a népszerűséghez. Az otthont adó település, Szentiván elbírja ezt a fajta növekedést?
– Nagyon jó helyszín a Molnár Vid Bertalan Közösségi Ház dísztere és annak környezete. A szentiváni emberek mindig nagyon várják az SzFesztet és talán néhányan már kicsit a magukénak is érzik, azonban ez a rendezvény Győrnek és vonzáskörzetének is szól. De az utóbbi években egyre többen érkeznek az ország távolabbi feléből is.

– Sok sztár megfordult már itt. Vannak, akik szinte hazajönnek, számít a baráti kapcsolat a meghívásuknál?
– Sok hazai és külföldi sztár fellépett már az SzFeszt színpadán, ez teszi egyre vonzóbbá a fesztiválozók és a családok számára. Járt nálunk Inna, Cascada, a Saragossa Band, Charlie, Dobrády Ákos, a Tankcsapda, Kiki, a Crystal. Természetesen szinte mindegyik visszatérő nagy zenekarral már szinte baráti viszonyt ápolunk, hiszen ez ma elengedhetetlen ahhoz, hogy minden évben önzetlenül hozzájáruljanak ahhoz a nemes célhoz, hogy a bevételekből segítsük a Lurkó alapítványt.

– Mi az idei fesztivál újdonsága? Mert azt már megszoktuk, mindig előállnak valamivel, ami kedves a nézőknek.
– Idén a hungarikumok évét tartjuk. Borházak, pálinkaházak, malacsütés és a kizárólag magyar fellépők teszik ezt lehetővé. Arra is figyeltünk, hogy a barátainkon kívül új arcokat is meghívjunk. Geszti és a Gringó Sztár, a Vastag testvérek, a Neoton Família, Apolló 23, Schobert Norbi és Rubint Réka még nem járt ezen az eseményen.

– Egyre több fesztivál van Magyarországon és a környező országokban is. Milyen jövőt lát a szentiváni SzFeszt előtt?
– Szépet – neveti el magát a főszervező. – Szeretném, ha annak a kapcsolatnak köszönhetően, ami Győr város önkormányzatával évről évre egyre szorosabb, Győr és a régió legnagyobb családi zenei rendezvénye legyen egyszer az SzFeszt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gesztiváli év után idén is mozgalmas nyár

Nyilvánvaló, hogy a tavalyi év volt az igazi fesztiválos év a Gesztivállal, a Sziget egyik… Tovább olvasom