Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Invoice: A DJ szakma egész embert kíván

Ismerjék meg az SZFESZT interjújából Invoice-t, akinek az elektronikus zene iránti vonzódása már nagyon fiatalon kialakult, ezért mondhatni biztos alapokkal kezdhette el pályafutását 2001-ben. Napjainkra már szinte az összes magyarországi clubban játszott, többször komoly nemzetközi line-up részeként is.

A 6. Szentiváni Fesztivál hivatalos honlapja ide kattintva megtekinthető.

SZFESZT 2010: - Kezdjük az alapoknál. Milyen stílusú zenét játszol?

Invoice:
- Annyira sok elnevezés van a köztudatban, hogy erre mindenki által érthető pontos választ mára már nehéz adni, ami biztos, az-az, hogy mindig House zenét játszottam. Ezen belül persze rengeteg alkategóriában merültem már el pl: Tech House, Deep House, Progresszív House, stb…


SZFESZT - 2010: - Hogyan lett belőled Dj? Tudatosan ezzel akartál foglalkozni, vagy így alakította az élet?

Invoice:
- 15 éve amikor „magába szippantott" az elektronikus zene, még nagyon kevesen ismerték ezt a zenei irányzatot, ezért volt bennem egyfajta láz, hogy ezt meg kell mutatni mindenkinek. Így visszagondolva azokra az időkre, úgy érzem, hogy a kezdeti szimpla zeneszeretet után egyenes volt az út a lemezjátszókhoz!


SZFESZT 2010: - A zene mellett milyen hobbinak, szenvedélynek hódolsz még?

Invoice:
- A zenén kívül nagyon szeretek még fotózni is, de erre a hobbimra elég kevés idő jut, mert aki belelát egy kicsit az éjszakai életbe, az jól tudja, hogy a DJ szakma egész embert kíván!

SZFESZT 2010: - Mikor volt első fellépésed, hol és mi volt a legemlékezetesebb pillanata?

Invoice:
- 2002-ben a veszprémi Rádió Jam-ben léptem fel először! Még ma is tisztán emlékszem az akkori érzésekre, az izgalomtól olyannyira remegett a kezem, hogy nem tudtam rátenni a tűt a lemezre.


SZFESZT 2010: - Van-e kedvenc szórakozóhelyed, fesztiválod, ahova mindig szívesen térsz vissza?

Invoice:
- A siófoki Flört, és a budapesti Prestige a kedvenc klubjaim, ezekre a helyekre mindig nagy örömmel megyek! Fesztiválok terén a Balaton Soundot emelném ki leginkább, főleg a zenei profilja miatt, de bízom benne, hogy június 11-e után a Szentiváni Fesztivál is a kedvencek közé fog tartozni.

Invoice az SZFESZT2010 DJ-sátrának fellépője lesz
Invoice az SZFESZT2010 DJ-sátrának fellépője lesz

SZFESZT 2010: - Van különbség a vidéki és a fővárosi közönség bulizási szokásai között? Ha igen, akkor szerinted mi a legszembetűnőbb?

Invoice:
- A válasz egyértelműen az, hogy: van! A vidéki bulik egy kicsit mindig lazábbak, felszabadultabbak. A képlet valahogy így nézhet ki: kevesebb magamutogatás = kevesebb feszültség! Bár úgy érzem, az elmúlt 10 évben sokat változott a helyzet. Manapság már szinte nincs is olyan része az országnak, ahonnan ne lehetne elérni a fővárost 2 óra alatt, aminek köszönhetően rengetegen járnak Budapestre szórakozni. Ennek van egy jó és egy rossz oldala, a jó az, hogy ezáltal a vidéki közönség is befogadóbb lett az új zenei trendek iránt, de közben a másik oldalon sajnos a csillogás, villogás is jobban előtérbe került.


SZFESZT 2010: - Mi jelenti számodra a legnagyobb elismerést a munkádban?

Invoice:
- Egyértelműen a közönség pozitív visszajelzései és reakciói!


SZFESZT 2010: - Ha van, ki az a másik dj, zenész, énekes, akivel még ez idáig nem dolgoztál együtt, de szívesen összehoznál egy közös produkciót?

Invoice:
- Külföldiek közül rengeteg ilyen van, nem is esnék neki a felsorolásnak. A hazaiak közül viszont nagyon kedvelem Chriss zenei vonalát, akivel már volt szerencsém sokszor együtt játszani, de zenei projektben (pl: remixben), még nem volt közös munkánk. Bízom benne, hogy a jövőben erre is lesz majd precedens!


SZFESZT 2010: - Mi az, ami nagy hatással van rád és a mai napig motivál abban, amit csinálsz?

Invoice:
- Ami a mai napig is folyamatosan motivál az-az elektronikus zene alaptermészete, vagyis, hogy mindig változóban van! Szinte nincs olyan év, hogy ne jönne létre egy új stílus, vagy irányvonal, és ez folyamatos megújulás rettenetesen inspiráló tud lenni!


SZFESZT 2010: - A zenei szettekben van egy szisztéma, ami szerint összeállítod a mixet, vagy minden buli az improvizációról szól és az adott pillanat határozza meg, hogy mi lesz a következő szám?

Invoice:
- Ebben a kérdésben külön választanám a nagy több 100, vagy akár több 1000 fős bulikat, a kisebb családias rendezvényektől, mert míg az előbbieken lehet előre tervezni, és talán kell is, úgy az utóbbinál, vagyis a kisebb rendezvényeknél, az improvizációs képesség nélkülözhetetlen!

Az SZFESZT részletes programja itt megnézhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jó példa ragadós!

Csütörtökön adták át az SZFESZT félmillió forintos adományát a Lurkó Alapítványnak. Az eseményen… Tovább olvasom