Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Beyoncé, Tiesto, PCD, J-Lo - Együttműködésben a Karmatronic formációval

A következőkben a Karmatronic párossal ismerkedhetnek meg, akik a együtt dolgoznak olyan világhírű előadókkal, mint Beyoncé, Tiesto, PCD vagy Jennifer Lopez.

A 6. Szentiváni Fesztivál hivatalos honlapja ide kattintva eléhető.

A Karmatronic formáció az olasz származású Achilles F. Sparta és a Krash néven is ismert Krajczár Péter producerekből áll. A két srác már gyerekkora óta otthonosan mozog a zenei életben.

Az évek során tehetségüket többek között a New York-i Columbia/Sony Music-nál kamatoztatják, ahol olyan művészekkel dolgoznak együtt, mint Beyonce, Shakira, Wycleaf Jean vagy Kelly Rowland. A Karmatronic a kiadó és saját stúdió munkáik mellett amerikai, olasz, holland, francia és természetesen magyar klubok felkéréseinek is folyamatosan eleget tesz, így DJ szettjeiket hetente mutatják be a világ különböző szórakozóhelyein.


SZFESZT 2010: - Kezdjük az alapoknál. Milyen stílusba sorolnátok a zenéteket?

Karmatronic: -
Kategorizálni a zenéket, amiket csinálunk elég nehéz, hiszen nem mindegy kinek és mire csináljuk pl.: rádió vagy club remix illetve USA–nak vagy Európának. Egy biztos 128 BPM alatt nem csinálunk semmit!


SZFESZT 2010: - Mikor és hogyan alakult meg a csapat?

Karmatronic: -
Hát elég régen történt... 2004-ben találkoztunk először a Roland zenei áruházában, Achilles szintiket próbált, Péter pedig segített az információkban, hiszen ott dolgozott anno. Mindebből utána barátság lett és közös munka! Bár stúdióban együtt dolgozunk, de fellépéskor Achilles lett a Karmatronic frontembere.

A formáció egyik Beyoncé feldolgozása

SZFESZT 2010: - A zene mellett milyen hobbinak, szenvedélynek hódoltok még?

Karmatronic: Péter: -
Hát én nyugodtabb gyerek vagyok a hobbim kertészkedés, konzoljátékok es a régi hangszerek a gyűjtése.

Achilles: - Én régen profi gördeszkás voltam, amit a mai napig művelek, illetve sokat járok snowboardozni, wakeboardozni tehát ami deszka imádom... Kivétel lány formájában... A harcművészet 14 év után hobbimnak tekinthető.


SZFESZT 2010: - A fellépéseken és a próbákon kívül is szerveztek közös programot, jóban vagytok, vagy csak munka kapcsolat a tiétek?

Karmatronic: -
Már egy éve hogy Achilles a Karmatronic frontembere, így csak ő egyedül jár fellépni, de persze hogy barátok vagyunk munka közben és utána is! Szinte többet vagyunk együtt, mint a barátnőinkkel.


SZFESZT 2010: - Hogy lehet, hogy a Karmatronic már egy éve csak egy frontemberből áll és nem ketten léptek fel?

Karmatronic: -
Így alakult, igazából jobb is, hiszen Achilles az energia bomba a pult mögött és ő az, aki erre tette fel minden szabad idejét, Péter lassan apa lesz, és a házastársi kötelezettségek mellé nem fér már be, hogy körbeutazza a világot havonta. Így az őrült, nem normális Achilles lett a Karmatronic frontembere.


SZFESZT 2010: - Mikor volt az első közös fellépésetek és hol?

Karmatronic: -
Az első közös fellépés 2005-ben Szombathelyen volt, ami egy live act dj set volt... Őszintén elég gyenge produkció volt az első. Utána voltak már jó fellépéseink, hiszen idő kell az embernek, hogy a közönséggel megértsek egymást meg persze a rutin. De 2009-től a Karmatronic fellépésre Achilles megy csak, hiszen ő a frontember.

A Karmatronic június 12-én vendégeskedik a DJ-sátorban
A Karmatronic június 12-én vendégeskedik a DJ-sátorban

SZFESZT 2010: - Mi volt a fellépéseitek közül a legemlékezetesebb? Lehet jó is, rossz is.

Karmatronic: -
Az első fellépés és azóta rengeteg jó volt. Pl. nekem nagyon jó emlék a Sicilia fellépés illetve a veszprémi Tiesto warm-up! Na, ezek életem legjobb pillanatai, de aki nem hiszi el, az csak nézze meg az ott készült felvételeket!


SZFESZT 2010: - Van-e kedvenc szórakozóhely, fesztivál, ahova mindig szívesen tértek vissza?

Karmatronic: -
Hát persze! Snowattack és Meex on the Beach, a többi hazai fesztiválon, mint pl. sziget vagy a Balaton Sound, sajnos pont abban az időben külföldön játszok, de majd talán jövőre jobban jön ki a lépes...


SZFESZT 2010: - Szerintetek van különbség a vidéki és a fővárosi közönség bulizási szokásai között? Ha igen, akkor mi a legszembetűnőbb?

Karmatronic: -
Igen, van! De Olaszországban illetve más országokban is azt tapasztaltam, hogy másra mozognak, illetve máshoz vannak szoktatva. Az, hogy ki mennyire fogadja a zenét szerintem ital mennyiségtől is függ. Nem is olyan régen a Club Vertigo-ban, Győrben óriási bulit csaptunk, hiszen majdnem 5 órás dj szet-et toltam!!!


SZFESZT 2010: - Mi jelenti nektek a legnagyobb elismerést a munkátokban? Vagy a legjobb visszaigazolást, hogy igen, jó amit csináltok?

Karmatronic: -
Azt hogy Beyonce-val folyamatos az együttműködés! Tucatnyi hivatalos remixet készítettünk már nekik es nagyon elégedettek, illetve sorolhatnánk: Tiesto, The Pussy Cat Dolls, J-Lo, Kelly Rowland ect. ect. Nekünk ezek a hivatalos remix-k felkérések a legjobb visszaigazolások.

Karmatronic élő dj set-jének részlete

SZFESZT 2010: - Ha van, ki az akivel még ez idáig nem dolgoztatok együtt, de szívesen összehoznátok egy közös produkciót?

Karmatronic: -
Ahhhhhh van! Prodigy, Fat boys Slim, Beasty Boys, Chrystal Method.


SZFESZT 2010: - Mi az, ami nagy hatással van az együttesre és a mai napig motivál titeket a zenélésben?

Karmatronic: -
Hogy szerelmesek vagyunk a zenében stílustól függetlenül!!!

Az SZFESZ részletes programja itt olvasható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajándék gyermekbelépő!

A nagy nyári melegben hol is lenne jobb eltölteni az időt, mint egy kellemes hűsítő élményfürdő… Tovább olvasom