Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Bemutatkozik a Wenk zenekar

A zenekar 2009 nyarán alakult. Összes tagja képzett zenész, mindegyikünk nagy színpadi és zenei gyakorlattal rendelkezik.


Az SZFESZT hivatalos honlapja itt megtekinthető.

A felállás szinte minden formában alkalmas a szórakoztatásra: repertoárukban az 1920-as, 1930-as évek swing zenéjétől, a blueson és funk-on át, a mai fúziós és pop zenéig minden stílus megtalálható, mely az igényes zenét kedvelő fülek számára kedves lehet.


SZFESZT 2010:- Kezdjük az alapoknál. Milyen stílusba sorolnátok a zenéteket?

Wenk:
- BluesFunkPop


SZFESZT 2010: - Mikor és hogyan alakult meg a csapat?

Wenk:
- 2009 nyarán, mikor is rájöttünk, hogy Németh Gergő barátunk újra Magyarországon tevékenykedik, és pont egy olyan formációban gondolkodtunk, amihez elengedhetetlen volt az ő zongorázása és hangszerelő munkája.


SZFESZT 2010: - A zene mellett milyen hobbinak, szenvedélynek hódoltok még?

Wenk:
- Mindannyian nagy "gasztromókusok" vagyunk, imádjuk a jó kajákat, és nem átallunk mi magunk a konyha pult mellé állni. Egy időben nagy vacsicsatákat rendeztünk egymás közt.


SZFESZT 2010: - A fellépéseken és a próbákon kívül is szerveztek közös programot, jóban vagytok, vagy csak munka kapcsolat a tiétek?

Wenk:
- Gyakran járunk össze munkán kívül is, azt gondolom, ez tartja össze különösen jól a bandát. Olyanok vagyunk, mint egy kis család.


SZFESZT 2010: - Mikor volt az első közös fellépésetek és hol?

Wenk:
- 2009 nyarán, Szombathelyen a Vasutas Nap nevű fesztiválon.


SZFESZT 2010: - Mi volt a fellépéseitek közül a legemlékezetesebb? Lehet jó is, rossz is.

Wenk:
- Ez még akkoriban történt, mikor nem pontosan ebben a felállásban játszottunk, de a tagok 90%-ban megegyeztek: Koroncón kellett játszanunk egy falunapon. Mikor odaértünk, kiderült, hogy 0 színpadlefedés van és zuhog az eső. A szervezők felajánlották, hogy a színpadot telepakolják nekünk fantás napernyőkkel, álljunk be az alá. Mire végre megértettük velük, hogy nem tudjuk így vállalni, jött a tutti ötlet: álljunk be a tekézőbe, egész pontosan a tekepályára, Vik meg kap egy rádiós mikrofont, így őt nem érheti baleset, s mi zenéljünk benn, ő meg énekel kinn. Megtörtént a hangbeállás, majd lenyomtunk egy 3órás bulit úgy, hogy mi, mint a bazári majmok egy kirakatban muzsikáltunk, Vik pedig a 6-10 éves gyerekekkel táncikált kint a szakadó esőben. Parádés volt...

A banda tagjai a zenélésen kívül is gyakran összejár
A banda tagjai a zenélésen kívül is gyakran összejár

SZFESZT 2010: - Van-e kedvenc szórakozóhely, fesztivál, ahova mindig szívesen tértek vissza?

Wenk:
- Szeretünk a győri Bahnhofon játszani, és persze minden főiskolai nagyszínpados megmozdulás a kedvenceink közé tartozik, ilyenkor mindig nagy a hangulat.


SZFESZT 2010: - Szerintetek van különbség a vidéki és a fővárosi közönség bulizási szokásai között? Ha igen, akkor mi a legszembetűnőbb?

Wenk:
- Elsősorban az, amit látunk, hogy a fővárosban sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a közönség arra, hogy valamilyen segédszerrel érje el a kellő hangulatot. A vidéki fellépéseken sokkal fontosabb a zene az emberek számára, mint az, hogy kiüssék magukat idő előtt.


SZFESZT 2010: - Mi jelenti nektek a legnagyobb elismerést a munkátokban? Vagy a legjobb visszaigazolást, hogy igen, jó amit csináltok?

Wenk:
- Természetesen a közönség a legjobb kontroll, de most februárban játszottunk a Rómer Fesztiválon, melyet azért rendeztek, hogy a Rómer Házat meg tudják menteni a csődbe kerüléstől. Ezen a bulinkon nagyon sok zenész kolléga is ott volt, akik előttünk vagy utánunk játszottak aznap, és mindenki jött oda gratulálni a koncert után, hogy mennyire durván egyben van ez a zenekar. Na, annál nagyobb elismerés nem kell, mint mikor a szakma veregeti meg a hátadat.


SZFESZT 2010: - Ha van, ki az akivel még ez idáig nem dolgoztatok együtt, de szívesen összehoznátok egy közös produkciót?

Wenk:
- Szerencsére a jam session-ök alkalmával sok neves zenésszel játszottunk már együtt, azt hiszem, mindegyikünknek vannak álmai, azt pedig órákig sorolhatnám.


SZFESZT 2010: - Mi az, ami nagy hatással van az együttesre és a mai napig motivál titeket a zenélésben?

Wenk:
- Azt mondanom sem kell, hogy nem a pénz... Egyszerűen szeretünk zenélni, együtt muzsikálni, együtt dolgozni. Mikor valami nagyobb munkát létrehozunk, hihetetlen nagy energiát ad, ha az jól sikerül.

Az együttes 2010. június 13-án 16:30-tól zenél a rendezvényen. A 6. Szentiváni Fesztivál teljes programja ide kattintva elérhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Plusz buszjáratok az SZFESZT-re

Plusz buszjáratokat indít a Kisalföld Volán a 6. Szentiváni Fesztiválra. A társaság segítségével… Tovább olvasom