Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

A TNT a Kisalföld Musicfesten búcsúzik Győrtől

Dobrády Ákosról mindenkinek a TNT jut az eszébe. A másfél éve visszavonult együttes Dobrády Ákos szólókoncertjével búcsúzik el a győri közönségtől június 21-én a Kisalföld Music Festen. A slágergyárossal kicsit visszatekintettünk karrierjére, és szót ejtettünk a közelgő győri koncertről is.
– A zenészek, előadóművészek többsége már gyermekkorában vonzódik a kottákhoz, hangszerekhez. Ön is így volt ezzel?

– Természetesen. Kiskoromban lenyűgözött unokatestvérem zongorajátéka, és el is döntötte a sorsom. Megtanultam zongorázni, és négy évig a klasszikus műfajt céloztam meg. Aztán váltottam a könnyűzenére. Egy győri szórakozóhelyen játszottam zenészkollégámmal, aztán úgy éreztem, képes vagyok slágert írni, előadni magam is.

– Tíz évvel ezelőtt két fiatal győri fiatalember felköltözött Budapestre, ahol egy stúdióban Császár Előd segítségével nekiláttak első lemezük elkészítésének, és ezzel kezdetét vette a TNT zenekar sikersorozata.

– Egy csomó olyan díjat kaptunk, melyekre visszagondolni nagyon kellemes érzés, bár nem szoktam elmerengni rajtuk, hisz ez a múlt, és most már a jövőbe kell tekinteni. Azért jó érzés, hogy sikerült begyűjtenünk három platinalemezt, egy dupla platinát, két aranylemezt és két Arany Zsiráf-díjat is. Sok-sok siker után 2005-ben elbúcsúztunk a rajongóktól.

– Ekkor indult a szólókarrierje.– Úgy terveztem, hogy visszavonulót fújok, de ez nem jött össze, mert 2006-ban megjelent szólólemezem, a Fekete gyémánt, és sikeres lett. Ennek ellenére sikerült egy kicsit háttérben maradnom, rengeteget utazgattam, új dalokat írtam. Kevesen tudják, abban, hogy nem szerepeltem annyit, közrejátszott egy szerelem, egy nagyon szoros kapcsolat is.

– Meghívást kapott a Kisalföld Music Festre, június 21-én áll a győri közönség elé. Egyedül jön vagy itt lesz az igazi TNT is Intivel?

– Kaptunk egy visszautasíthatatlan ajánlatot. Egy szólófellépésem lesz, egy jótékonysági koncert keretében, de mivel a TNT visszavonulásakor nem tudott elbúcsúzni a győri rajongóktól, azért egy fél óra erejéig ismét összeáll az együttes.

– Mindenkinek vannak álmai, tervei a közeljövőre. Ön mit tervez hosszú távon?

– Egy megkezdett út felénél járok. Teljesen más az élet, ha az ember szólóban folytatja karrierjét. Sok dal van bennem, amit szeretnék rögzíteni, szeretném kiírni magamból. Nagy álmom újra több ezer embert megmozgatni például a Kisstadionban. Igaz, majd az élet és a sikerek eldöntik, hogy meddig sikerül eljutnom. Motiváltnak érzem magam, sokat tanultam az évek folyamán, és ezeket a tapasztalatokat szeretném kamatoztatni.

– Önt általában a lírikus műfajban alkot. Mit gondol a saját műfajáról?

– Mindig vannak olyan dalok, amelyek nem lírikusak, ezeket általában nem magamnak, hanem jeles előadóknak szánom. Természetesen az énekstílusom lírai, nekem ez áll jól. Soha nem tudnám magam elképzelni például egy rockzenekar énekeseként.

– Mit jelent önnek ismét Győrben játszani és koncertezni?

– Sajnos tizenkét éve elszakadtam szülővárosomtól. De nem teljesen. Mindig figyelemmel kísérem a győri történéseket, fesztiválokat, rendezvényeket. Ezek a programok rendkívül jó hatással vannak a megyeszékhely kulturális életére. Örömmel érkezem vissza Győrbe
Ollári Gergely

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Red Elvises - rokenroll Szibériából

Győr-Kiskút - Kisalföld Musicfest, június 19-22. A péntek este legnagyobb durranása lesz szerintem,… Tovább olvasom