Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 13°C | 25°C Még több cikk.

A 3. Győrkőcfesztivál programja

2010-ben harmadik alkalommal rendezik meg a Győrkőcfesztivált, július 2-a és 4-e között. Tekintsék meg a részletes programot, amelyeken a részvétel természetesen most is ingyenes!

A 3. Győrkőcfesztivál programja:

MEGNYITÓ

2010. július 2. péntek 18.30 – Radó sziget

Ákom-bákom – a Makám Együttes koncertje
Gingalló – Szalóki Ági koncertje
Borkai Zsolt polgármester átadja a város kulcsát a gyerekeknek
Fénylő meglepetések

GYŐRKŐCJÁTÉKOK és ELŐADÁSOK

2010. július 3. szombat 10.00-20.00
2010. július 4. vasárnap 10.00-18.00

A térképen számokkal jelölték a különböző helyszíneket
A térképen számokkal jelölték a különböző helyszíneket

1. Fesztiválközpont – Vaskakas Taverna előtti tér
- ahol információt, győrkőc programfüzetet kapsz, s ahol a mosolygós fotódat győrkőckarkötőre cserélheted

2. Meseutca-mesetér – Ágyúk-Rakpart
- ahol megtalálhatod Piroska nagymamáját és a hét törpét a mese- és mézeskalácsházakban

3. Furfangos sétány – Vároldal-Vársétány
- ahol a fizika csodáival, játékos tudománnyal és óriás táblajátékokkal pallérozhatod elmédet, lélegzetelállító biciklis mutatványokon táthatod a szádat, tárgyi emlékeket gyűjthetsz a vásárban s Pöttyös Kapitány hajósinasává válhatsz a Túró Rudi hajón
4. Locspocs sziget – Győri uszoda
- ahol vizes játékok várnak a Gézengúz Alapítvánnyal

5. Vízitündér sziget – Radó sziget (strand felől)
- ahol tekereghetsz a Meselabirintusban, s ahol törpeházak színesednek, ahol vízibombával hűsítheted magad, ahol pillepalackból mesebútort varázsolhatsz, a Mulungu CirkuSZínpadnál táthatod a szádat, zsonglőrködhetsz, szőhetsz, fonhatsz kézművesként

6. Tipegő-topogó babakert – Radó sziget – bejárat a strand felé
- ahol szivárványos, hintás, csúszdás, homokozós mesevilág várja a három év alatti csöppségeket, s naponta babaszínház

A legkisebbeknek is készülnek programokkal
A legkisebbeknek is készülnek programokkal

7. Varázshíd – Rába kettős híd
- ahol Tekergőtér sok játékán, Bóbitások palotáján, „Kézenfogva" vetélkedőn, felhővadász repülőn, minicirkusz csíkos sátrán, képmutogató sokadalmon, mutatványos csacskaságon, csónakot ringató tavon, óriások hegynyi labdáján, libikókázó Hintayon keresztül juthatsz újabb csodahelyre. Ki ne hagyd a Meseszekrényt, a bábos kukucskálót és a mágneses kirakót, az is itt vár a Varázshídon!

8. Mutatványos színpad – Radó sziget
- ahol az első napon megnyílik a Győrkőcfesztivál, és ahol a második és harmadik napon báb- és gyermekszínházi előadások, koncertek várnak

9. Rejtelmes sziget – Radó sziget (Mutatványos színpad mögött)
- ahol erőt s ügyességet kíván az izgalmas kalandpark, mely lóversennyel, trambulinnal, Maggie-vel, a nagy kukaccal, s csiklandozós Paszulykerengővel, Erdő-mező somberekkel csalnak mosolyt az arcodra.
A Halgyárban dunakavicsot is festhetsz a MOKKA Csapattal, a jövőt is megláthatod, és drótkötélpályán lebegve a Rába fölött, repülni is megtanulhatsz.

10. Kalandrét – Mihalkovics sétány
- ahol bringóhintón, furcsa kerékpárokon tekerhetsz, míg ki nem fulladsz, ahol hatalmas gumivárban önfeledten ugrándozhatsz, falat mászhatsz, zorbban futhatsz s forma 1-es kiskocsiban száguldozhatsz…


Xantus János Állatkert
- ahol az állatkerti sétán túl Európai Ragadozók Kiállítás vár

Végtelen szőnyeg
Avarszőnyegről, perzsaszőnyegről, még repülő szőnyegről is hallottunk már, de VÉGTELEN szőnyeget ki látott??? Ki látott már olyan csudát, hogy egy szőnyeg, mint a rétes, tekeredik, csavarodik, mint egy kígyó kunkorodik, akár egy kakaóscsiga, maga köré csavarodik??? Kustán Melinda textiltervező iparművész úgy tudjuk, hogy látott ilyet, egyszer talán úgy álmodta! Aztán felkelt, s úgy gondolta, hogy a gyerkőcökkel képes lesz egy ily csodára. Csak fonnod kell, s a szőnyeg mint a fák törzsének gyűrűi, évről évre nagyobbra nő, betakarja a nagy teret, az utcákat, a várost, az országot, a világot…

S lehet cigánykerekezni, bukfencezni, hömbölögni, egész évben végtelenül…

Helyszín: Fesztiválközpont

Tartalmas programokat kínál a Győrkőcfesztivál a hőségben a gyerekeknek
Tartalmas programokat kínál a Győrkőcfesztivál a hőségben a gyerekeknek

Gyere Gyuri Győrbe! – Kiállítás

Egész évben jó itt élni, győrinek lenni, de mikor a színes rajzok, szép festmények, csodás képek sorát nézed, mit a gyerkőcök készítettek Győrről és Győr városnak szépségéről, akkor dagad csak a kebel, s büszke lesz az ember, hogy a gyerkőcök szerint érdemes Gyurinak Győrbe jönni, sőt Katinak, Zsófinak is! Erről szólnak, énekelnek, csicseregnek a rajzpályázat alkotásai, melyek a szabadtéri kiállításon láthatók.

A rajzpályázat eredményhirdetése: július 3-án este a Mutatványos színpadon, a Tuba Tóbiás koncertmese előtt.

Győrkőcolimpia

A labdarúgás, úszás, kézilabda és atlétika sportágakban szervezett Győrkőcolimpia résztvevői a Barátság Parkban mérhetik össze erejüket ezen a hétvégén. Szurkolóra várnak a nemzetközi mezőny „Kicsi a bors, de erős" győrkőc-csapatai!

További információk a Győrkőcfesztiváról itt találhatók.

Olvasóink írták

 • 8. jirzi 2010. július 05. 17:24
  „Képzeljétek én is dohányzom .Igaz a gyermekeim szinte nem is tudják mert nem gyújtok rá ellőttük.szerintem aki játszótéren dohányzik vagy ilyen gyermekrendezvényen (nem megtiltani nem kell) jól leigazoltatná a rendőr vagy a közterületes,és mínusz 10-20 % a családi pótlékból .Lassan megtanulnák mi helyes”
 • 7. Tunde24 2010. július 05. 08:13
  „én nem hiszem,hogy egy ekkora térben meg lehetett volna tiltani a dohányzást.Az én férjem is cigizik,de a tömegben nem gyujtott rá,a gyerekekre való tekintettel.Nem lehet cigikommandó minden egyes felnőtt mellett!”
 • 6. kisember1 2010. július 05. 07:05
  „Én nagyon sajnálom, hogy nem tiltották be a dohányzást hivatalosan az összes ilyen rendezvényen. Nincs vér senkinek a pucájában felelősséget vállalni egy ilyen döntésért. Elől ment a csodaapuka a cigijével és 9 családtagja szívta a dohányfüstöt, na meg a többi jelenlévő, közte sok gyerek. Gratulálok.”
 • 5. átlagember 2010. július 04. 20:54
  „Tünde24, az én gyerekeim képe is kint van azon a szaros tablón, de akkor sem fúrnám fel egy műemlékre. Rengeteg kreatív ötletem lenne arra, hogy milyen megoldásokat lehetett volna kitalálni arra, hogy a nagyközönség láthassa a tablókat.
  Kinek a pap, kinek a papné. Idáig mindegyik Győrkőcfesztiválon kint voltunk, de azt hiszem, hogy az idei volt az utolsó. Semmi kedvem olyan helyre vinni a gyerekeimet, ahol méterenként bagófüstöt fújó, a nemdohányzókra és a gyerekekre tekintettel nem lévő emberek között sétáljak. A gyerekeimnek annyira nem fog hiányozni, hiszen mi az évnek nemcsak ezen a pár napján visszük ingergazdag környezetbe a gyerekeinket.”
 • 4. Tunde24 2010. július 04. 14:53
  „Átlagember:Azon a szaros tablón a mi gyerekeink képe van!!!!!!!”
 • 3. jirzi 2010. július 03. 17:37
  „Én csak azt mondom a morgóknak Kiint voltam Nagyon sok boldog gyermek arcot láttam.Ha valakinek ez nem tetszik ne menjen ki vagy költözzön falura .Ott nincs ilyen rendezvény .De azt hiszem akkor meg az lenne a baj.”
 • 2. egy_győri 2010. július 03. 14:22
  „úgy látszik, a műemlékrombolás már ide is betette a lábát....
  A vár oldalának egy része, ami az egykori Vaskakashoz tartozik, magántulajdonban van. A többi a püspökséghez tartozik. Egyik sem önkormányzati. Vajon mit szólt a tulaj a furkáláshoz? Egyáltalán kérdezték őket?”
 • 1. átlagember 2010. július 03. 06:08
  „Tavaly és tavalyelőtt is kint voltunk. Tegnap is kimentünk a megnyitóra, de már akkor elment a kedvem az egésztől. A tavalyelőtti tablókat fúrták fel a vár oldalára. "Süket Miska" nyomta a fúrót, ahogy bírta a gránitba, hogy megmutassa ki az erősebb. Szégyen gyalázat, hogy egy műemléket így tönkre kell tenni néhány szaros tabló miatt. Attól függetlenül, hogy egy lepukkant épület, amire a tablók felkerültek, még megnézhették volna, hogy melyik részére fúrnak, mert még a vakolt részt újra lehet vakolni, addig a gránittal nem tudom, hogy mit fognak csinálni. Gratulálok annak, aki ezt engedélyezte!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hotel Menthol a Mulatós Fesztiválon

A fesztiválon nemcsak mulatós műfaj lesz jelen. Ezt bizonyítja az egyik műsorszám is, amely során… Tovább olvasom