Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

20 éve a pályán - DJ Heli

Az országban egyedülállóként Ő készíthetett a átdolgozást a Republic – Neked könnyű lehet c. felvételéhez. Az egyre sűrűsüdő külföldi fellépések hatására a harmadik kislemeze már angol nyelven készült el. Az EMI kiadó Londonban a napokban dönti el, hogy a Depeche Mode egyik átdolgozása mikor jelenhet meg.

A 6. Szentiváni Fesztivál hivatalos oldala ide kattintva megtekinthető.

Nehéz 20 év zenei munkásságát összefoglalni: Ha az elejéről szeretnénk kezdeni, akkor 1988-ig kellene visszarepülni az időben, mikor Helmeczi Csaba (Dj Heli) bontogatni kezdte a szárnyait. Ezen időszak féltelen hangulatú estéi arra ösztönözték, hogy elvégezve tanulmányait a lemezlovas foglalkozást válassza. A 21. század technikai forradalmának köszönhetően számára is elérhető közelségbe került a zene készítése.


SZFESZT 2010: - Kezdjük az alapoknál. Milyen stílusú zenét játszol?

Dj Heli:
- Főként tech house, techno és minimaltechnot. De alkalmanként, - igazodva a közönség igényeihez - house-t is.


SZFESZT 2010: - Hogyan lett belőled Dj? Tudatosan ezzel akartál foglalkozni, vagy így alakította az élet?

Dj Heli:
- Mindig érdekelt a zene amióta az eszemet tudom, de igazából 14 éves koromig a foci kötött le inkább, amit elég jó szinten űztem az eredményeim alapján. Majd megfertőződtem a zenével 15 évesen és azóta csak ez érdekel. 16 évesen már volt 3000 fős bulim is, ami akkor abban az időben nagyon nagynak számított.


SZFESZT 2010: - A zene mellett milyen hobbinak, szenvedélynek hódolsz még?

Dj Heli:
- A zene mellett és a produceri munkáim mellett nem túl sok mindenre marad időm. De ha tehetem szívesen gyűröm egy playstation joyát. Ezenkívül még tetoválok is, de csak kimondottan barátoknak, nagyon ritkán.


SZFESZT 2010: - Mikor volt első fellépésed, hol és mi volt a legemlékezetesebb pillanata?

Dj Heli:
- Az első fellépésem 15 évesen volt egy iskolai bankett alkalmával. Emlékezetes pillanat erről? A 63 számú tombolát még ma is őrzöm erről a buliról - nem nyert,de szép emlék.


SZFESZT 2010: - Van-e kedvenc szórakozóhelyed, fesztiválod, ahova mindig szívesen térsz vissza?

Dj Heli:
- Minden egyes fellépésem során ott marad a szívemből egy darab, így minden fellépésem helyszíne kedves számomra valamiért. Tudom, így lesz ez Szentivánon is.


SZFESZT 2010: - Van különbség a vidéki és a fővárosi közönség bulizási szokásai között? Ha igen, akkor szerinted mi a legszembetűnőbb?

Dj Heli:
- Szerintem szembe tűnő különbség nincs. Ha van különbség, akkor az nem abból adódik, hogy éppen vidéken vagy a fővárosban van. Inkább a helyek színvonalában és az oda járó emberekben keresendő a különbség.

DJ Heli már 20 éve pörgeti a lemezeket
DJ Heli már 20 éve pörgeti a lemezeket

SZFESZT 2010: - Mi jelenti számodra a legnagyobb elismerést a munkádban?

Dj Heli:
- Ha mosolygó arcokat látok, miközben a kezek a levegőben vannak.


SZFESZT 2010: - Ha van, ki az a másik dj, zenész, énekes, akivel még ez idáig nem dolgoztál együtt, de szívesen összehoznál egy közös produkciót?

Dj Heli:
- Marco Bailey,Paulo Moyo és Luetzenkirchen, velük szívesen zenélnék egyet.


SZFESZT 2010: - Mi az, ami nagy hatással van rád és a mai napig motivál abban, amit csinálsz?

Dj Heli:
- Az a rengeteg pozitív visszajelzés amit kapok arra inspirál, hogy még többet hozzak ki magamból. A negatív kritikákból meg csak tanulhatok, ha az olyan embertől jön akinek adok a véleményére és azt építő szándékkal teszi.


SZFESZT 2010: - A zenei szettekben van egy szisztéma, ami szerint összeállítod a mixet, vagy minden buli az improvizációról szól és az adott pillanat határozza meg, hogy mi lesz a következő szám?

Dj Heli:
- Nem szoktam eldönteni soha, hogy mit játszom az nap. Szerintem igazából nem is lehet, improvizálok. Persze azért a szett megvan a fejemben, de annak 40% mindig ott dől el az adott pillanatban.

Az SZFESZT részletes programja ide kattintva elérhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi hétvége az SZFESZT-en

Nézzék meg a részletes programot, amelyben a szervezők a gyermekeket felhőtlen szórakozását… Tovább olvasom