Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Az EU-nak több demokráciára van szüksége

„Európa demokratikus, de a jövőben még demokratikusabbá kell válnia, ha új hatásköröket szeretne kapni" – jelentette ki Viviane Reding, az EU Bizottságának alelnöke.
A vita a bizottság által kezdeményezett, Európa jövőjéről szóló civil párbeszédek heidelbergi állomásán hangzott el. Az Európai Unió közel húsz tagállamában – legközelebb Magyarországon Győrben 2013. október 3-án – polgári párbeszédeket tartanak. Ezeken a polgárok kapnak lehetőséget arra, hogy politikusokkal vitassák meg az Európa jövőjével, a gazdasági válság következményeivel és saját uniós jogaikkal kapcsolatos nézeteiket, észrevételeiket és elképzeléseiket, valamint feltehessék kérdéseiket.

Reding szerint az európai kérdésekben is szükség van a polgárok nagyobb részvételére. „Azt szeretnénk megvitatni a fórumok résztvevőivel, hogy ezt miként lehetne a legjobban megvalósítani" – mondta az Európai Bizottság jogérvényesülésért, az alapvető jogokért és az uniós polgárságért felelős alelnöke.

Viviane Reding
Viviane Reding


És hogy miről szólnak ezek a párbeszédek?

Minden civil párbeszéd arról szól, hogy milyen elképzelései vannak az embereknek az Európai Unió jövőjéről, és hogy kell-e többet tenni annak érdekében, hogy az uniós polgárként őket megillető jogok, pl. az EU-n belüli szabad mozgás, érvényre jussanak a mindennapokban. A civil párbeszédek eredményei bekerülnek az Európai Bizottság 2014-ben benyújtani tervezett, az Európai Unió továbbfejlesztéséről szóló javaslatába.

Olvasóink írták

  • 1. WeiseÖdenburg 2013. október 02. 12:41
    „Kedves Viviane Reding ! Nagyobb biztonságra is szüksége van a polgárnak.különösen,mint a megélhetés és az élet és vagyon biztonságát illeti. "Az EU-nak több demokráciára van szüksége jelentette ki Viviane Reding
    ,,Európa demokratikus, de a jövőben még demokratikusabbá kell válnia, ha új hatásköröket szeretne kapni" - "
    Az Uniós Demokráciának fontos eleme kell,hogy legyen "magyar országban is hasonló munkabért kapjon a dolgozó !
    Míg ekkora az eltérés,addig Uniós " álldemokráciáról " beszélünk !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vállalkozók, akik éltek a lehetőséggel

"Tökéletesen tisztában vagyok az európai uniós jogaimmal, amit elsősorban külföldi vásárlásoknál… Tovább olvasom