Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Német érettségi megoldások videón a kisalfold.hu-n!

A 2013-as német írásbeli érettségi vizsga megoldásait a győri Móra gimnázium tanárának, Böröczki-Rózsa Mariann segítségével mutatjuk be.15.30

"Kimondottan diákbarát, az előző évekhez képest könnyűnek mondható volt az idei középszintű írásbeli német érettségi.

Ezt az álláspontomat azok a végzős diákjaim is megerősítették, akikkel tudtam pár szót váltani a vizsgát követően.

A nyelvhelyességi teszt szokott a mumus lenni - a német nyelvtan köztudottan nehéz -, de ezúttal ez a feladatsor sem okozhatott gondot a jól felkészült diákoknak" - értékelte röviden a 2013-as német érettségit a kisalfold.hu-nak Böröczki-Rózsa Mariann, a Móra gimnázium tanára.

Most pedig lássuk a megoldásokat!   

Videó: Cseh Róbert


Videó: Cseh Róbert

14.05 - A megoldások

Német érettségi megoldások 2013


8.00 - Rendben megkezdődtek a német nyelvi írásbelik pénteken reggel a középiskolákban a kormányhivataloktól érkezett jelzések szerint - közölte az Oktatási Hivatal.

A német írásbeli vizsgákkal zárul az idei érettségi szezon első hete, középszinten 1053 helyszínen 20 137-en, emelt szinten 61 helyszínen 2424-en vizsgáznak e nyelvből pénteken.

A német nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll. Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc, ebből az első rész, az olvasott szöveg értése 60 perc időtartamú, a második rész, a nyelvhelyesség feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a 30 perces Hallott szöveg értése című vizsgaösszetevő következik, végül az íráskészség 60 perc időtartamú feladatsora.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt vizsgaösszetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, a feladatok megoldására fordítható időtartam 70, 50, 30 és 90 perc.

Az íráskészség vizsgarész esetében a feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár (a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem vehető igénybe).

Emelt és középszinten is az egyes vizsgaösszetevők értékelése egymástól független, és a feladatok megoldása központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

Előzetes

A tavalyi német írásbeli érettségi megoldásait ide kattintva tekinthetik meg!

Olvasóink írták

  • 2. Karcsika 2013. május 10. 23:14
    „De igen.
    Törvényt sértettek.”
  • 1. fleto.franci 2013. május 10. 16:03
    „Ezeket a feladatlapokat nem csak 24 óra múlva szabad nyilvánosságra hozni?
    http://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/feladatsorok/kozepszint_2013tavasz”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődtek a német írásbelik

Rendben megkezdődtek a német nyelvi írásbelik pénteken reggel a középiskolákban a… Tovább olvasom