Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Még nem készültek fel az érettségizők - Tragikus eredménylista

A Doo.hu érettségi felkészítő portál felmérte az érettségizők tudását és kijelenhető, hogy az eredmények nagyon lehangolóak.


Közel 100 idén érettségiző diák töltötte ki a Doo.hu tesztjeit magyar irodalom, magyar nyelvtan és történelem tantárgyakból.

A felmérésen közel száz idén maturáló vett részt és legjobb tudásuk szerint kitöltötték az irodalom, nyelvtan és történelem témákban készült, az érettségi tudásanyagát számon kérő tesztsorokat.

"A lelkesedés nagy volt egészen az eredménynek kihirdetéséig" – állítja Tóth Béla, a Doo.hu érettségi felkészítő portál vezetője.

"Sajnos a magyar nyelvtan tesztek átlageredménye volt a legjobb és ez is épphogy elérte a 48 %-ot.

Ezt követte az irodalom tantárgy 47,5 %-os eredménye, míg a sor végén a történelem tesztek átlaga kullog a maga 28 %-ával" – folytatta a Doo.hu vezetője.Az áhított papír.
Az áhított papír.


"Remélhetőleg a diákok még nem kezdtek el érdemben felkészülni a vizsgákra, ugyanis ez az eredmény a gyenge 3-as és kettesre elég, ami főiskolai vagy egyetemi helyet biztosan nem jelent."

A szakemberek szerint már most gőzerővel kellene készülni a diákoknak az érettségire, ugyanis meglehetősen közel van a május 2-a, ami az idei vizsgák kezdete" - közölte Tóth Béla.

"A rövid határidő mindenképpen aktív tanulásra kell, hogy ösztönözze a diákokat. Úgy véljük, hogy oktató videóink hatékony segítséget nyújthatnak mindehhez.

Ezen módszer sokkal célravezetőbb, mint az írott tételek, hiszen a tanári élőszó bizonyítottan hatékonyabb, mint az olvasás. A tanári magyarázat segíti a gyors megértést.

A Doo.hu tanára többször taglalja az adott témakört, több oldalról körbejárja a problémát, a táblát mint illusztrációs eszközt végig használja, így is segít abban, hogy a tanuló könnyen megértse és elsajátítsa az anyagot" – zárat szavait a Doo.hu érettségi felkészítő portál vezetője.

Olvasóink írták

 • 4. miracle 2011. április 07. 17:50
  „Nem, nem tudtál.
  Érettségin 3-4 évnyi anyagot kérdeznek, nem félévnyit. Nem elég rá 3-4 nap felkészülés.”
 • 3. Csetneky 2011. április 06. 10:02
  „miracle

  Nem. De elárulom neked, hogy ott volt/van olyan, hogy vizsgaidőszak. Tudod, ez az az időszak, amikor az ember vizsgázik. Kb. 1 hónapig tart és ezalatt kell letenni a vizsgákat. Intézménytől függően akár négyet, de lehet tizet is. Éppen ezért nem jut egy egész hónap egy-egy vizsgára. Nagyon sokan mégis megcsinálják. Itt ugye a videójukat áruló emberkék azon vannak felháborodva, hogy az érettségi előtt egy hónappal sokan csak hármast kapnának. Ezzel kapcsolatban jegyeztem meg, hogy nem a vizsga előtt egy hónappal kell tudni, hanem a vizsgán. Remélem, tudtam segíteni.”
 • 2. miracle 2011. április 05. 22:35
  „Csetneky
  Te főiskolán/egyetemen érettségiztél?”
 • 1. Csetneky 2011. április 05. 19:47
  „Úgy látom, ezek a felkészítő videóikat akarják minden áron rásózni az emberekre. Egyébként meg vagy nem, vagy pedig nagyon régen jártak főiskolára vagy egyetemre, különben tudnák, hogy egy vizsgára nem szokás egy hónapig tanulni. Főleg akkor, ha nem a nulláról indul valaki.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érettségi tesztek 5: megoldások itt!

Ötödik tesztkérdéseink megoldásai.
Tovább olvasom