Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 03. 28. szombat - Gedeon, Johanna

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Érettségi - érettségi feladatok, megoldások > Angol írásbeli érettségi 2011: megoldások, videó

Angol írásbeli érettségi 2011: megoldások, videó

A diákoknak többek között egy Albrecht Dürer-anekdotát, egy különleges bélyegkollekcióról és egy autós bírságról szóló szöveget kell értelmezniük a középszintű angolérettségin.

Bábics-Szeghalmi - 2011.05.05. 08:02
Megosztás: Facebook Twitter E-mail


13 óra 21 perc

"Az idei angol érettségin a négy feladatlap közül három (olvasott szöveg értése, nyelvhelyesség, íráskészség) véleményem szerint könnyű volt, de a hallott szöveg értése okozhatott gondot az érettségizőknek" - kezdte a kisalfold.hu-nak Lőrincz Andrea, a győri Kazinczy-gimnázium angol szakos tanára.
"A hallott szöveg értését mérő feladatot a diákok közül is többen nehéznek tartottak.

Egyrészt az lehetett szokatlan az érettségizőknek, hogy idén olyan feladattípusok is helyet kaptak itt, melyek a közép szintű angol érettségiben nem vagy alig fordultak elő eddig, s inkább az emelt szintűben bukkantak fel" - folytatta Lőrincz Andrea.

Majd hozzátette: a hallott szöveg értését az is bonyolulttá tehette, hogy az egyik hanganyagban egy amerikai rendőrtiszttel készítettek interjút, tehát itt az akcentus bizonyosan nem a klasszikus angolt idézte.A kisalfold.hu oldalon hamarosan videón tekinthetik meg a győri Kazinczy-gimnázium tanárának megoldási javaslatait.    

13:15
- A kisalfold.hu-n hamarosan videót tekinthetnek meg az angol érettségiről.

13:10 - A korábbiakhoz hasonlóan, most is közzétette 13 órakor a feladatokat és javasolt megoldásokat az eduline.hu.

10:00 - A diákoknak többek között egy Albrecht Dürer-anekdotát, egy különleges bélyegkollekcióról és egy autós bírságról szóló szöveget kell értelmezniük - írja az eduline.hu.

Korábban:

Az angol írásbelikkel folytatódnak csütörtök reggel 8 órakor a tavaszi érettségi  vizsgák, a diákok közép- és emelt szinten adnak számot tudásukról.

Középszinten 1.187 helyszínen 58.521-en, emelt szinten 88 helyszínen 6.194-en vizsgáznak ebből a tárgyból.

Az angol nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll.

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc. Az első részre ("olvasott szöveg értése") 60 perc, a másodikra, a "nyelvhelyesség" feladatsor megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a 30 perces "hallott szöveg értése" vizsgaösszetevő következik, végül az "íráskészség" feladatsora, amelynek megoldására 60 percet kapnak a diákok.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az említett összetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható idő sorrendben 70, 50, 30, illetve 90 perc.

Az íráskészség vizsgarész esetében a diákok a feladatok megoldásához mindkét szinten használhatnak nyomtatott szótárt (a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem használható).

Középszinten és emelt szinten is az egyes vizsgaösszetevők értékelése egymástól független, és a feladatok megoldása központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 14 hozzászólás
Moderálásra küldöm 14. elemér 2011.05.05. 23:16

Kinaiakat nem tanitom angolul. Ök még a kökorszakban élnek hozzánk képest.

https://www.google.com/support/chat/bin/answer.py?answer=187614

Moderálásra küldöm 13. elemér 2011.05.05. 18:31

Angolban az a baj hogy lehet megvan a mestervizsga, de mikor beszélsz azt nem értik. Kiejtés az nem tökéletes. Nem érdekes mert megododik. Iphone már forditt Angolt és Spanyolt aztán következnek a többi nyelvek. Internet nem is kell hozzá, mert a proci forditt. Mezike én tisztában vagyok butaságaitokkal.

http://www.youtube.com/watch?v=QQnvIhs_Jz0

Moderálásra küldöm 12. Mezike 2011.05.05. 18:20

elemér, neked csak annyit: nem hiszem. :-) Ja, amúgy meg:tapló vagy. De ezt már mindenki tudja.

Moderálásra küldöm 11. gondolat1234 2011.05.05. 18:07

igazmondó:
Azt nem tudom kapnak-e erre, de végignézve a feladatsort, olyan nevetségesen könnyű, hogy erre talán egy alapfokú nyelvvizsgát, ha adnék, de azt se biztos.
Nekem Rigó középfokúm van, mondjuk rendes felkészüléssel azt sem éreztem annyira már nehéznek, de ott aztán meg tudták fogni az embert kemény tesztkérdésekkel, a fordítandó szöveg tele volt nem hétköznapi szavakkal és szóbelin is úgy voltak a témák, hogy fel kellett mutatni a szókincsedet...
Döbbenet egyébként, hogy az emberek még a szakmájukban sem beszélik az odavágó angol nyelvet sokszor. Kint voltam Parndorfban vásárolni nemrég. Az eladóval próbáltam kommunikálni és még azokat a szavakat se értette, hogy "szűk", "bő", "próbafülke", cipősarok ésatöbbi...
Mostanában németeknél voltam, ugyanez a ruhavásárlás sztori, ment az erőlködés ott is... Az hogy derék, váll, csípő és hasonló szavak, nem ismertek egy eladónak... mutogatással raktuk össze, három elaód egy mondatot nem tudod kinyögni...… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 10. elemér 2011.05.05. 17:48

Kinában az angolt nyomják már évek óta. Azért ugy állitotam be a Skype-t hogy ne lássanak. Mindig hivogattak hogy velem praktizáljanak. Az kap jó munkát a multiknál aki tud angolul. Többiek kapnak egy tál rizsát. Mezike csak hogy tudd én Magyarul és Angolul is leteszem a mestervizsgát. Spanyolul se tudnak eladni. Menj és fejd a teheneket.

Moderálásra küldöm 9. szabo1936 2011.05.05. 17:24

6.Mezike
Tevedes Kinaban tob dialected hasznalnak es sok esetben meg sem ertik egymast a kulonbozo tajakon elo emberek.A muvelt kinaiak a "mandarint" hasznaljak.

Moderálásra küldöm 8. Dr.Lang 2011.05.05. 16:21

A tavalyi angol feladatsor tele volt helyesirasi hibaval. Ezenkivul rosszul szerkesztett nmondatok, stb... latszott hogy magyarul irtak es csak atforditottak szo szerint. Ciki.

Moderálásra küldöm 7. athlon4 2011.05.05. 15:16

Remélem, akkor már az emelt szintet is megcsináltatják a T. tanárnővel! :D

Moderálásra küldöm 6. Mezike 2011.05.05. 13:30

elemér, te legalább angolul tudsz? Mert magyarul nem, az biztos. Egyébként kínaiul kicsit többen beszélnek. Csak hogy tudd.

Moderálásra küldöm 5. elemér 2011.05.05. 13:29

Mikor angolul folyik a tanittás minden tantárgybol akkor tudnak. Igy megy ez jobb egyetemeken, tudnillik angol az egyedüli világnyelv. Aki tud angolul az nemcsak a hirekben van otthol, hanem az unioban is, meg tengeren tull. Aki meg nemtud az mindig csak okoskodik.;))


14 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...