Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Angol érettségi megoldások a kisalfold.hu-n videón!

A 2013-as angol írásbeli érettségi vizsga megoldásait Lőrincz Andrea, a győri Kazinczy gimnázium tanárának segítségével mutatjuk be. Fotókon a feladatlapok.


14.44


Videók: Cseh Róbert
Angol középszintű érettségi megoldások 2013 - fotók: Délmagyar.hu

12.41

"Az utóbbi évekhez hasonló nehézségű és típusú feladatok szerepeltek az idei angol írásbeli érettségin.

Úgy gondolom, hogy `ez már járt´ is a diákoknak, a szerdai történelem érettségi után több végzős is azt mondta: tanárnő, mi már csak az angolban bízunk!" - értékelte röviden a feladatsort Lőrincz Andrea, a győri Kazinczy gimnázium angol szakos tanára.

A feladatokat és egyes megoldásokat hamarosan videón mutajuk be!    

9.26

Angol nyelvből középszinten 1199 helyszínen 54 447-en, emelt szinten 110 helyszínen 8585-en vizsgáznak.

Az angol nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll. Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc, ebből az első rész - olvasott szöveg értése - 60 perc időtartamú, a második rész - nyelvhelyesség - feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre.

Az ezt követő szünet után a 30 perces - Hallott szöveg értése című - vizsgaösszetevő következik, végül az íráskészséget felmérő 60 perc időtartamú feladatsor.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt vizsgaösszetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, de a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30, illetve 90 perc.

Az íráskészség vizsgarész esetében a feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár (a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem használható).

Emelt- és középszinten is az egyes vizsgaösszetevők értékelése egymástól független, és a feladatok megoldását központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján ellenőrzik.

Előzetes

A tavalyi angol írásbeli érettségi megoldásait ide kattintva tekinthetik meg!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az angol írásbelikkel folytatódnak az érettségi vizsgák

Ma reggel nyolc órakor megkezdődnek az idegen nyelvi írásbeli érettségi vizsgák, az első napon… Tovább olvasom