Egyperces

2019.07.26. 19:10

Kutyavilág jön Larryre, a Downing Street macskájára, ha Boris Johnson terve sikerül

A személyzet határozott igennel válaszolt az új brit kormányfő felvetésére.

MTI

A héten kinevezett új brit kormányfő, Boris Johnson a miniszterelnök londoni rezidenciájára beköltözve felvetette, hogy legyen egy kutya a Downing Streeten Larry macska mellett.


Johnson, aki szerdán lépett hivatalába, a miniszterelnöki rezidencia személyzetével találkozva megkérdezte, akarnak-e kutyát - közölte pénteken a találkozón elhangzottakat ismerő forrás. A személyzet határozott igennel válaszolt.


A Downing Streeten, amely mintegy 300 éve a brit kormány központja, már él egy barna-fehér foltos macska, Larryt, amely a miniszterelnöki hivatal főegerésze hivatalos címet viseli.

Boris Johnson új brit miniszterelnök a londoni kormányfői rezidencia, a Downing Street 10. kapujában 2019. július 24-én. Fotók: MTI

Boris Johnson új brit miniszterelnök a londoni kormányfői rezidencia, a Downing Street 10. kapujában 2019. július 24-én.

Fotók: MTI

Larry 2011-ben a londoni Battersee negyedben lévő állatmenhelyről került a miniszterelnöki hivatalba azzal a feladattal, hogy tartsa távol a rágcsálókat. Valószínűleg jól végzi munkáját, mivel két miniszterelnököt - David Cameront és Theresa Mayt - is túlélt.


Saját Twitter-oldala is van, ahol a sajtófotósok több ezer felvétele látható róla, amint a rezidencia és a hivatal környékén kóborol és néha területi vitába keveredik Palmerstonnal és Gladstone-nal, a külügy- és a pénzügyminisztérium főegerészeivel.


A forrás szerint a Downing Street kutyájáról egyelőre nem született egyértelmű döntés.


Larry természetesen ellenez egy új társat, akivel osztoznia kell a rezidencián és persze a személyzet dédelgető figyelmén. "Kutyafáját! Nem" - olvasható Larry Twitter-oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!