Egyperces

2015.06.09. 14:15

420 vesekövet operáltak ki a tofu rajongó férfiból

Ez a mennyiség az orvosokat is megdöbbentette, mint ahogyan az is, hogy a vesekövek a férfi fehérjedús tofu-diétája miatt képződtek.

A kínai férfi alaposan pórul járt, amiért mértéktelenül tömte magába a tofut. Az orvosok 420 darab vesekövet operáltak ki a testéből - írja a Metro.


"Még soha életben nem látta ennyi vesekövet" - mondta el az 55 éves kínai férfit kezelő orvoscsapat egyik tagja, miután egy két órán át tartó műtét alatt távolították el a köveket.


A férfi veséjében május végén fedezték fel az elképesztő mennyiségű követ, miután erős hasfájdalmakra panaszkodva megjelent a Dongyang városában található intézményben.


A férfi veséjében az orvosok szerint a diétája miatt jelent meg a rengeteg kő. A beteg ugyanis naponta evett kalcium-szulfát felhasználásával előállított tofut.


Mivel a férfi nem ivott elég vizet, a testében felhalmozódott a kalcium-szulfát, ezért alakult ki a többszáz vesekő. Az orvosok szerint a veséje teljesen felmondta volna a szolgálatot, ha később megy el kórházba a problémával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!