Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Tilos a dohányzás és az alkoholfogyasztás a trieszti parkokban

Aki e szabály ellen vét, akár 600 eurós (186 ezer forintos) büntetést is kaphat.
Új, szigorú szabályokat és magasabb büntetéseket vezet be Trieszt a közterületi viselkedési kódexet illetően: tilos például a padokon aludni, az utcán és a járdán tartósan a földre feküdni vagy ülni, kéregetni és alkoholt fogyasztani.

A közeljövőben életbe lépő előírások szerint 150 és 900 euró (46-280 ezer forint) közötti pénzbüntetéssel sújtható az, aki padon, utcán, járdán vagy történelmi jelentőségű épületek közelében alszik. Tilos kéregetni, és a járókelők sem adhatnak pénzt a kéregetőknek.

Tilos továbbá a parkokban dohányozni és alkoholt fogyasztani. Aki e szabály ellen vét, akár 600 eurós (186 ezer forintos) büntetést is kaphat.

Az önkormányzat szigorúan fellép a prostituáltak kuncsaftjaival szemben is. Azok az autósok, akik járművükkel megállnak, hogy prostituáltakkal tárgyaljanak, 1500 eurós (465 ezer forintos) büntetésre számíthatnak.

Az utcabútorok megrongálását 10 ezer euró pénzbírsággal büntetik, amelyet az okozott kár megtérítésén túl kell megfizetni.

"Az új szabályok megalkotásában a képviselőtestület minden pártja részt vett. Gondoskodni akarunk a város tisztaságáról és biztonságáról" - mondta Pierpaolo Roberti polgármester-helyettes.

A szabály, amely megtiltja, hogy a kéregetőknek pénzt adjanak, a koldusokat kihasználó bűnbandák elleni harcot szolgálja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Károsíthatja az immunrendszert az alacsony társadalmi státusz

Károsíthatja az immunrendszert az alacsony társadalmi státusz
A leggazdagabb és legszegényebb emberek várható élettartama közötti szakadék óriási. Tovább olvasom