Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

420 vesekövet operáltak ki a tofu rajongó férfiból

Ez a mennyiség az orvosokat is megdöbbentette, mint ahogyan az is, hogy a vesekövek a férfi fehérjedús tofu-diétája miatt képződtek.

A kínai férfi alaposan pórul járt, amiért mértéktelenül tömte magába a tofut. Az orvosok 420 darab vesekövet operáltak ki a testéből - írja a Metro.

"Még soha életben nem látta ennyi vesekövet" - mondta el az 55 éves kínai férfit kezelő orvoscsapat egyik tagja, miután egy két órán át tartó műtét alatt távolították el a köveket.

A férfi veséjében május végén fedezték fel az elképesztő mennyiségű követ, miután erős hasfájdalmakra panaszkodva megjelent a Dongyang városában található intézményben.

A férfi veséjében az orvosok szerint a diétája miatt jelent meg a rengeteg kő. A beteg ugyanis naponta evett kalcium-szulfát felhasználásával előállított tofut.

Mivel a férfi nem ivott elég vizet, a testében felhalmozódott a kalcium-szulfát, ezért alakult ki a többszáz vesekő. Az orvosok szerint a veséje teljesen felmondta volna a szolgálatot, ha később megy el kórházba a problémával.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évekkel később juthatunk a legjobb gyógyszerekhez

Magyarország jól láthatóan lemaradt a születéskor várt élettartamot vagy a halálozási mutatókat tekintve a régió országaitól. Tovább olvasom