Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Zirci Betyárnapok Palya Beával

vasárnap Zircen, ahol különböző ügyességi, gasztronómiai programokkal felidézik a betyár hagyományokat.
Bangó Margit és Palya Bea is fellép a XV. Betyárnapokon szombaton és Szombaton a ráhangolódás jegyében tréfás betyárjátékokkal, a bakonyi és vendég betyárok bemutatkozásával veszi kezdetét a fesztivál: nemcsak a betyárok, de a "csárdabeli szépasszonyok" is vetélkednek, ki a rátermettebb e címre, majd közös szalonnázás és pálinkázás következik a betyárbatyukból.

Az ünnepélyes megnyitó után néptánccsoportok adnak műsort, este Bangó Margit Kossuth-díjas énekművész lép fel. Kihirdetik, ki az idei év legnagyobb bakonyi betyárja, valamint bakonyi betyár és csárdabeli szépasszony címeket osztanak ki. A nap Betyárjó Mulatsággal zárul a Fúzió Zenekar közreműködésével.

Vasárnap a gyerekeket kézműves foglalkozások, bábszínház, bohócok várják reggeltől, délutántól a gyerekprogramok népi sport és ügyességi játékokkal egészülnek ki, és látványos lovas felvonulást tartanak a 82-es főútvonalon muzsikaszóval.

Lesz gólyalábas parasztkomédia, lovas bemutató, mesemondás és táncház is, este a Zirci Városi Vegyeskórus népdalokat, betyárdalokat, bordalokat énekel. A térségi hagyományőrzők műsora után Palya Bea énekesnő lép színpadra, akit a HuNkuNDaNCe Népünk ritmusára című folk-showja követ.
Fellép Szabó Ádám, a Csillag születik magyar tehetségkutató tangóharmonikás döntőse, majd Csizmadia Géza bakonyi főbetyár magyar nótákat, operetteket énekel, éjfélkor Betyárjáró Mulatság kezdődik, ezúttal a Régió zenekar közreműködésével.

A betyárnapok alatt a Mesterségek Utcája címmel népi kismesterségek bemutatója és kirakodóvásár, a Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület tagjainak bemutatói, Bakonyi Ízek Utcája várja a látogatókat, akik megismerkedhetnek a Kurfli Közhasznú Kulturális Egyesület és a bakonyi Mentőegylet munkájával is.

Olvasóink írták

  • 2. ATX 2013. augusztus 07. 11:34
    „1: Nem fogja javítani. Manapság már nem divat...”
  • 1. Móric 2013. augusztus 07. 10:15
    „Az elsö mondatot is el kellene olvasnia a kedves Újságírónak és javítani, mert értelmetlen.......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakhatósági állásfoglalást kér a kormányhivatal az O.Z.O.R.A. fesztivál ügyében

A szervezők a Mezőszilasi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzőjéhez nyújtották be fellebbezésüket,… Tovább olvasom