Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Zalai Hírlap: júliustól közjegyzői okiratba rögzítik a lakásbérleti szerződéseket

Közjegyzői okiratba foglalják a lakásbérleti szerződéseket júliustól Zalaegerszegen, így a 150 ezer forintnál nagyobb összegű hátralékot felhalmozó bérlők kilakoltatása néhány hónap alatt lebonyolíthatóvá válik; az önkormányzati bérlakásban élőkre december elsejétől március elsejéig továbbra is érvényben marad a kilakoltatási tilalom - írta keddi számában a Zalai Hírlap.

A döntést az indokolta, hogy folyamatosan emelkedik az önkormányzati bérlakásokat kezelő Lész Kft. kintlévősége. A tavalyi évet 121 millió forint hátralékkal zárták, ezzel szemben idén az év első felében a bérlők lakbér és közüzemi díjtartozása már elérte a 130 millió forintot - olvasható a napilapban.

A kilakoltatások korábban évekig is elhúzódhattak; a 2007 óta elindított 112 eljárásból mindössze 21 ügy fejeződött be, és 19 került végrehajtási szakaszba.

A bérlők adósságaik rendezésére segítséget kaphatnak az önkormányzattól, ugyanis nem az a cél, hogy utcára tegyék a lakókat, hanem hogy rászorítsák őket a rendszeres fizetésre – nyilatkozta a lapnak Kadlicskó Krisztina, a Lész Kft. ügyvédje.

Júliustól százötven, jövőre pedig várhatóan háromszáz lejáró szerződést kötnek újra. A szerződések közjegyzői okiratba foglalásának díját a Lész Kft. vállalja - írta a Zalai Hírlap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják a komáromi gyermekotthont

Csaknem 75 millió forintos EU-támogatással felújítják a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat… Tovább olvasom