Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

XI. Tatai Vadlúd Sokadalom

2011. november 25-26-án immár tizenegyedik alkalommal invitálja a tatai Öreg-tó partjára a természetkedvelőket az MME Komárom-Esztergom Megyei Csoportja.

A Száz Völgy Természetvédelmi Egyesülettel és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal közösen megrendezésre kerülő országos természetvédelmi fesztivál a természet és a természetbarátok ünnepe.

Az eurázsiai tundrák vidékéről érkező vadludak évszázadokkal ezelőtt itt, a tatai Öreg-tó leeresztett medrében, a hajdan volt mocsárvidéken találtak pihenőhelyet maguknak hosszú vonulásuk során. Minden év novemberében visszatérnek, hogy a telet nálunk töltsék, majd február végén, március elején visszainduljanak északi költőhelyeik felé. 
Amiért azonban e látványosság Európa-szerte egyedülálló az az, hogy a tatai Öreg-tó az egyetlen olyan madárpihenőhely, melyet egy város szinte teljesen körülvesz. Nem is akármilyen város! Tata, a "Vizek Városa" Magyarország legjelentősebb vízi várával, a barokk építészet megannyi műemlékével és persze a modern kor épületeivel olyan keretet nyújt a madármegfigyeléshez, amelyet látni kell!

A természet és kultúra e szerencsés találkozása az, ami Tatát egyedülállóvá és varázslatossá teszi. Mindazok, akik november utolsó szombati napján kilátogatnak a tatai Öreg-tó partjára, nemcsak a madárvonulás lenyűgöző jelenségének lehetnek tanúi, de a XI. Tatai Vadlúd Sokadalom változatos programot kínál természetbarátoknak, családoknak, kicsiknek, nagyoknak, a természet, a csillagok és a madarak iránt érdeklődőknek egyaránt.

Minden érdeklődő számára lesz lehetőség teleszkópos madármegfigyelésre, mellyel szinte testközelből láthatók ezek az egyébként félénk madarak.

A madárgyűrűzési bemutató mindig különleges élmény, továbbá előadásokkal, kiadványokkal, a terepmadarászoknak egész napos madármegfigyelési versennyel, solymászbemutatóval, természetvédelmi és környezetvédelmi, szaktanácsadással, vadludas puzzle kirakó versennyel, természetjáró és ökoturisztikai túraajánlatokkal, csillagászati programokkal, a gyerekeknek játszóházzal, "állati jó bemutatóval" és számtalan színes programmal vár Mindenkit a XI. Tatai Vadlúd Sokadalom, ahol a helyi termelők finomságait kóstolgatva a vásározók színes adventi forgatagában is elmerülhetünk.

Lenyűgöző látvány, remek hangulat, melyhez minden évben Tata, ez a hangulatos, barokk kisváros nyújt pazar hátteret. Látogasson el Tatára, a vadludak városába, és legyen részese Ön is ennek az egyedülálló fesztiválnak! A rendezvény és annak valamennyi programja ingyenes.

További információ, valamint a részletes program megtalálható a rendezvény honlapján: www.vadludsokadalom.hu.

Olvasóink írták

  • 1. piroskaésabarkasz 2011. november 02. 21:06
    „Pénzt a belépőre vigyetek magatokkal,mert az Öreg-tavi lehalászatnál az is volt!Éhes egy város....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esztergomi népszavazás: a bíróság felülbírálta a jegyző döntését

Három kérdésben közösen kezdeményez népszavazást Esztergomban a Jobbik, az LMP, az MSZP helyi szervezete és két civil egyesület. Tovább olvasom