Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Weblap indult a Dunáról

Elindult a dunatema.eu, a szakmai cikkeket és események beszámolóit is tartalmazó honlap a Dunával foglalkozó civil kezdeményezések számára biztosít kommunikációs felületet.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) diákjai olyan vizuális anyagokat - videó, animáció, infografika, infovideó, grafika, fotó - készítenek a cikkekhez, melyek a Dunára hívják fel a figyelmet - mondta el Kobridzsa Ádám projektvezető szerdán a weboldal sajtóbemutatóján Budapesten. A designműhely lehetőséget kapott arra is, hogy megtervezze a kettes vonalán járó egyik villamos teljes dekorációját.
A Nemzetközi Duna Napon (június 29.) kívül egész júniusban a Duna áll a középpontban: június 1. és 11. között workshopot tartanak a fővárosban, az eseményen 42 fiatal vesz részt Európa 7 országából. A MOME line által szervezett Urban Space Workshop program eredményeit június 10-én este mutatják be az A38 hajón. Háromnapos konferenciát és workshopot rendeznek 17. és 19. között, a workshopok munkacímei az európai Duna-stratégia fő pontjaihoz kapcsolódnak. A Design Meetupon 6 előadó mutat be egy-egy projektet a Dunával kapcsolatban az A38 hajón június 24-én, 29-én pedig megnyílik a Valyo csapat által készített Duna tanösvény, a 11 pontból álló informatív sétatúra a budapesti Duna-parton. A tanösvény pontjai kortárs képzőművészek segítségével mesélik el a Duna történetét, jelenét és elképzelt jövőjét.
Az EU tagországainak külügyminiszterei idén április 13-án egyhangú megállapodással fogadták el az EU Duna-stratégiáját, ezzel teljesült a magyar elnökség egyik kiemelt célkitűzése. Egy olyan makroregionális programról van szó, amely egyszerre terjed ki a gazdasági, infrastrukturális, környezetvédelmi, energiaügyi, kulturális és oktatási együttműködésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Június elején kezdik a károsultak új házainak műszaki átadását

Elsőként a kolontári lakóparkban elkészült huszonegy házat és a közműveket adják át. Tovább olvasom