Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Vöröskeresztesek a Balaton parton

A Vöröskereszt idén 7. alkalommal indította el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát.
A Magyar Vöröskereszt közel háromszáz önkéntes elsősegélynyújtója teljesít idén szolgálatot a Balaton 11 településének 19 strandján július 1. és augusztus 22. között - hangzott el a szervezet balatonlellei, bemutatókkal egybekötött szezonnyitó sajtótájékoztatóján hétfőn.

A Vöröskereszt idén 7. alkalommal indította el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát. Kardos István főigazgató elmondta, igény és önkéntes is lenne több, így a szponzoroktól kapott támogatás és az önkormányzatok teherbíró képessége szab határt annak, hogy egy-egy szezonban hány településen és strandon tudnak biztosítani szolgálatot. A szervezet fiataljai 2007 óta több mint 20 ezer sérülést láttak el, négy esetben pedig életmentő beavatkozást hajtottak végre.

A programban részvevők minden nap délelőtt 10 és este 6 óra között látják el a strandokon a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket. Minden állomáshelyükön lesz idén defibrillátor, amelyekből hatot a Vöröskereszt, a többit a helyi önkormányzatok biztosítják.

A szezonnyitó sajtótájékoztatón az önkéntesek imitátorok segítségével tartottak látványos bemutatót a leggyakoribb strandsérülések ellátásáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Síntágulás a Győr-Veszpém vonalon: pótlóbuszok

Veszprém és Eplény között a vasúti pálya rossz állapota miatt annyira kitágultak a sínek, hogy… Tovább olvasom