Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Vonyarcvashegyen ismét fejlesztésekkel várják a szezont

Az Új Széchenyi Terv Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretében több, mint 36 millió forintot nyert a Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület a „Látogatóbarát kínálat- és szolgáltatásfejlesztés Vonyarcvashegyen, valamint a desztináció ismertségének növelése" című pályázaton.
A hazai és külföldi fiatalok és fiatal családok körében a Vonyarcvashegyi Lidó Strand évről évre - a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően - rendkívüli népszerűségnek örvend. A hét hektárnyi zöld területen a támogatás segítségével a 2012 nyarára megvalósuló fejlesztés leglátványosabb eleme a strand eddig ki nem használt részén készülő felnőtt játszótér, melyet 12 millió forintból építettek ki. A tíz szerkezet között csípőmozgatót, láb- és karnyújtókat, has és háterősítő, valamint sífutó eszközöket is találhatunk. A játszóteret pihenőpadokkal, zuhanyzókkal és árnyékolókkal teszik teljessé. A jelenkor igényeit kielégítendő, a szolgáltatások színvonalát tovább emeli a kiépülő wifi hálózat is.

A 2012-es év ugyancsak gazdag programokat kínál az idelátogatóknak, többek között a június 29 - július 1. között a II. Vonyarcvashegyi Kézműves Sörfesztivál, valamint ebben az időpontban kerül megrendezésre a Nemzetközi Strandkézilabda Torna is a Lidó strandon. Július utolsó hetében a Vonyarci Boros Forgatag várja az idelátogatókat, majd a rákövetkező hétvégén a balatoni halászok emléknapja kínál gazdag programokat. A pályázatnak köszönhetően saját mobil sátrat vásárolt a község, így az időjárás szeszélyei nem befolyásolják a nyári fesztiválokat. A látványos elemekkel megújuló animációs programok alternatív lehetőségeket kínálnak rossz idő esetén is a családok számára.

A régióban élénkülő kerékpáros turizmus növekvő igényeinek megfelelően, kölcsönözhető kerékpárokat vásárolt a helyi turisztikai egyesület, valamint kerékpáros kiadványok, rendezvénynaptár és multimédiás DVD készítésére is jut az elnyert összegből.
A 36 millió 279 ezer forintos támogatás egy részéből az online marketing kampány keretében befejeződött és megújult a vonyarcvashegy.hu honlap, aminek köszönhetően könnyebben elérhetők a helyi szolgáltatók és szállásadók. Az oldal a tervek szerint a jövőben német és angol nyelven szintén elérhető lesz.

A vonyarcvashegyiek bíznak benne, hogy a pályázati támogatás célkitűzéseinek megfelelően, növekszik a látogatói elégedettség és ezzel a vendégéjszakák száma.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állampolgár, polgárőr és rendőr fogott el három betörőt

Három férfit azzal gyanúsítanak, hogy hétvégi házakba törtek be, onnan értékes tárgyakat loptak el.… Tovább olvasom