Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

VOLT Fesztivál 2011 BLOG - Paul Kalkbrenner a nagyszínpadon

A világsztár dj, Paul Kalkbrenner buliján tombolhattunk zárásként a nagyszínpadnál. A VOLT minden percét sikerként könyveljük el.

Szombat, 22 óra 55 perc - Órák múlva szívek szakadnak meg, sátrak ezreit bontják le, fesztiválozók sokaságára tör rá a rideg valóság: az idei VOLT is véget ér.

A fesztivál területét legkésőbb déli 12 óráig kell elhagyni a sátrazóknak. Ne feledkezzenek meg a Metapay kártyán lévő pénzükről, váltsák vissza a fennmaradó összeget!

Most azonban irány az utolsó őrület, fergeteges tombolás: VOLT Fesztivál 2011!

Szombat, 22 óra 24 perc - Boldogságunk tovább fokozódott zenei élményeinket tekintve. A nagyszínpadot a Belga ˝robbantotta be˝ szombaton elsőként. Bauxiték sorra hozták a legnagyobb slágereket: Boros, Szerelmes vagyok, Zsolti a béka... Az utolsó számuknál (Egy-két-há) ugyan kicsit félve vizionáltuk magunk elé a békés, otthonuk udvarán üldögélő idős néniket és bácsikat, de itt igazi össznépi éneklést eredményezett.

A Belga után kicsit lazítottunk, s az Irie Maffiát valamint a Magashegyi Undergroundot vegyítve hallottuk a nagyszínpad és az MR2 színpad között ülve. Sajnáltuk ugyan, hogy ezt a kényelmet megengedtük magunknak, de nincs mit tenni, hosszú még az éjszaka.

A Parov Stelar Bandre felpattantunk. Megérte. Hatalmas bulit csapott az osztrák együttes, a csápoló kezek végig a magasban tartózkodtak. Mivel a színpadon folyamatosan biztosított volt a felfokozott hangulat, a fesztiválozók körében is jelentősen megnőtt az egymás iránti bizalom: szinte percenként ˝elindult˝ valaki a fejek felett, az emberek kézről-kézre adták a bátor vállalkozókat.

A nagyszínpadot jelenleg a The Ting Tings uralja, a sajtószobába beszűrődő hangok fergeteges buliról árulkodnak. Az angolok után a 30 Seconds To Mars következik, majd - egyes felmérések szerint a legjobban várt - világsztár dj, Paul Kalkbrenner zárja az idei VOLT nagyszínpados programját.

Hivatalos, pontos számot nem tudunk írni, de azt tapasztaljuk, hogy a tömeg egyre csak nagyobb lesz. Mindez a WC-k előtt várakozók számából is leszűrhető, ahol egyébként egészen jó buli alakult ki: viharos taps köszönti azt, aki dolga végeztével kilép az illemhelyről, hogy átadja a használati jogot a soron következőnek.

Szombat, 13 óra 24 perc - ˝Nem akarok hazamenni˝- szólalt meg Díszi a sátorban, amikor kora reggel tudatosult bennünk, hogy az idei VOLT zárónapjára ébredtünk. Mielőtt depressziós hangulatba kerültünk volna, felidéztük a péntek történéseit, s azt, hogy mi vár még ránk...

A korábbi bejegyzésünket ott hagytuk abba, hogy Quimby, Pendulum, Moby hármasa alatt nem mozdulunk a nagyszínpad elől. Ez valóban így történt. Mikor már azt hittük az egyik koncertélményt nem lehet tovább fokozni a másikkal, akkor jött csak az igazi ˝extázis˝.

A Quimby koncertjét több szempontból is átéltük: egyszerre volt felemelő, fergeteges, pörgős, táncolós, ugrálós, őrjöngős és szép. A legutolsó jelzőt arra a pillanatra értjük, amikor a több ezres tömeg konfettieső közepette együtt énekelte a Most múlik pontosant.

Az intellektuális szórakozás után Pendulum következett, amikor is először éreztük: leszakad a lábunk, de akkor sincs megállás. Hajt, csápol a tömeg, dübörög a hangfal, vibrálnak a fények.

Moby minderre még több lapáttal rátett. Igazából ez nem is méltó kifejezés arra, amit a koncert alatt éreztünk. Moby ˝mindent vitt˝, valakinek a szívét is: egy lány ˝Marry Me Moby˝ plakáttal áltt a közönség soraiban. Félelmetes volt, ahogy mindenki egyszerre mozgott, tombolt, sikított, miközben a ZENE lüktetett körülüttünk. Az idei VOLT legszuperebb koncertjét élveztük a nagyszínpad előtt.


Péntek 19 óra 40 perc - Este nyolc órától a Quimby, a Pendulum, és a Moby hármasa követi egymást a nagyszínpadon. Egészen hajnalig mi sem mozdulunk onnan. A nap eddigi részét megúsztuk nagyobb vihar, eső nélkül, de most feltámadt a szél, és úgy látszik, az égiek már nem lesznek ilyen kegyesek a fesztiválozókhoz.


Péntek 15 óra 28 perc - Hihetetlen ˝fazonokban˝ bővelkedik a fesztivál. Közvetlenül sátorhelyünk mellett közkedvelt találkozási hely egy pad. Hajnali 11 órakor az ott elhangzó aranyköpésekre ébredtünk:

Részlet srácok beszélgetéséből:

- Annyira tiszta vagyok, enni lehet rólam! De azért ne egyél...
- Anyukám telefonált, amikor a vonaton ültem. Azt mondta, kisfiam, olyan csend van körülötted, egyedül vagy? ˝Persze anyu, kibéreltem egy vonatot!˝
- Egyetek lencsét! Ez egy egy napos lencse, ami egy napot a napon volt.
- House of Painen a Jump around-ot vártam, a többi számot leértékeltem. Majdnem belehaltam.


Péntek - 15 óra 05 perc - Kicsit visszatérnénk a csütörtök esti bejegyzésünkre, azaz még néhány sort a Tankcsapda koncertjével kapcsolatban. Lukács Laciéknak  egy valamire egészen biztosan nem volt szükségük: szélgépre. (Az orkán végig tombolt a produkción, ám az eső szerencsére beérte a fenyegetőzéssel, s nem szakadt alá az égből.) A nagyszínpad előtt sok-sok ezer ember együtt ordította a slágereket, a tömegben a kilencéves Álmos is kívülről fújta az összes szöveget. (Álmost nem ismertük ugyan, de muszáj volt megszólítanunk a fekete bőrdzsekis fiatalembert, annyira kitűnt a közönség soraiból karakteres egyéniségével.)

Felvállaltuk, hogy a Sum 41 rajongói gondolatban ˝megköveznek˝, de a kanadai együttest kihagytuk, s a Brains buliját választottuk az MR2 Sopron színpadán. A volt.hu beszámolójában olvasható, hogy Sum 41 koncertjén a nagyszínpad küzdőtere egy igazi amerikai-kanadai házibulivá változott át: voltak csajok, akik hatalmas férfi alsókat lóbáltak barátjuk nyakában, repültek a pénztárgépszalagok és a papírpoharak, sőt még egy tölcséres cső is előkerült, de nem jutott be a garatba, mert tulajdonosa a Sum 41 metál-bemutatójával foglalkozott inkább.

A második nap egyébként ismét rekord nézőszámot hozott: 24.000-en vettek részt a fesztiválon. Ebből a nézőszámból éjjel kettőkor egy jelentős hányad - velünk egyetemben -  a MOL színpad előtt tombolt: A Mystery Gang csapott a húrok közé. A sikert mi sem bizonyítja jobban, mint a lelkes fiatal válasza Egri Péter kérdésére:

Egri Péter: - Hajnali három van, meddig bírjátok még?
Srác: - Regggel hatiiig bírrrooooommmm!!! Ez hihetetlen!! Nem hiszem el, nem hiszem el, ez állattti jóóóóó!


Csütörtök - 20 óra 13 perc - Kilenckor a Tankcsapda lép a VOLT nagyszínpadára, hogy egy újabb ˝őrület˝ vegye kezdetét. Reméljük az időjárás kegyes lesz hozzánk, s az eső nem ˝mossa el˝ a koncertet.

Lukács Lacival, az együttes frontemberével korábban beszélgettünk. Elmondta, a csütörtök esti koncertműsoruk az Új nap vár című lemezük köré épül. Ugyanakkor lesznek kihagyhatatlan dalok is, az elmúlt 22 év széles kínálatából. A csapat már szerdán megérkezett Sopronba, hogy pihenten, frissen lépjenek színpadra, s hatalmasat ˝zúzzanak˝. A várost különösen szeretik, s a VOLT is a kedvenc fesztivál helyszínük. Lukács Laci a távolabbi tervekről úgy fogalmazott, még ebben az évben szeretnének 1-2 új számmal jelentkezni, s októberben kerülhet a boltokba az új Tankcsapda könyv.

Csütörtök 19 óra 25 perc - ˝Kegyetlenül˝ kavarog a szél, különösen a nagyszínpad és térsége úszik porfellegben. A kiadós eső továbbra is a fejünk felett lógatja a lábát. Mindezen körülmények nem tántorítják el a Primus rajongóit- ők birtokolják jelenleg a nagyszínpadot.

A hőmérséklet jelentős mértékben visszaesett, a melegebb öltözet ajánlott.

Más téma: A fenti körülmények között megpróbáltunk tisztességgel elfogyasztani egy gyros szendvicset. Nem igazán sikerült. Az időjárástól függetlenül is az a tapasztalatunk, hogy a szósz bárhol, bármerre képes elfolyni az ember arcán. Ha még az orkán erejű szél is fúj, s szemünket a por csípi, a végeredmény több mint kritikus.

Csütörtök 17 óra 08 perc
- Hajjaj, gyülekeznek a felhők a VOLT felett, s bizony a szél is igen erősen feltámadt. Eddig verőfényes napsütésnek örvendtünk,  most azonban úgy látszik, teljesülnek a bajlóslatok. Azért reménykedünk, hogy hamarosan nem a víz lesz az úr.

A nagyszínpadon Kowalsky meg a Vega koncertje véget ért, következik az Edda.


Csütörtök 14 óra 44 perc – Ütősre sikeredett a szerda este, így kicsit ˝megkésve˝ jelentkezünk. A My Chemical Romance rajongói már a délutáni forróságban várakoztak  a nagyszínpad előtt, hogy minél közelebb tombolhassanak kedvenceik koncertjén. Az amerikai együttes őrületes formában volt, s kölcsönösen gerjesztették a hangulatot a közönséggel. Az MR2 Sopron színpadán Emir Kusturica and The No Smoking Orchestra szintén hatalmas tömeget mozgatott meg, s a DELADAP! nagyszerű hangulatot produkált.

Bejegyzésünket most a GYSEV pályaudvar várójából ejtjük meg, így ˝frissen˝ jelenthetjük, hogy ezekben a percekben is több százan érkeznek a fesztiválra. Többeknél látunk sátrakat, nekik ezúton üzenjük: ha a haverok nem foglalták a helyet, kevés az esély a sátor felállítására. Persze sok jó ember kis helyen is elfér.

Ami a VOLT-os árakat illeti, eddigi tapasztalataink: a csapolt sör 450 forint, a dobozos 500 forint. Hamburger 650 forintért, gyros 800 forintért kapható. A fél literes üdítők a pékségek árusainál 360 forint körül mozognak.

A 12V járattal hamarosan indulunk vissza a kempinghez, s legközelebb Lukács Lacival, a Tankcsapda énekesével folytatott beszélgetésünkből olvashatnak részleteket.

Szerda - 20 óra 41 perc - Huhh… Egy izzadós Intim Torna van mögöttünk. A MOL színpad előtt gyakorlatilag egy emberként mozgott a közönség.  Lyukat vágtunk a kádba, bicikliztünk és mi voltunk a Hipnotizőr királyok.

Az Asian Doub Foundation koncertjén hatalmas a tömeg, kijelenthetjük, itt érezhető az első igazi ˝nagyszínpados feeling˝. S mindez bizonyára fokozódik majd, hiszen hamarosan jön a Kiscsillag, utána a My Chemical Romance következik.

A fesztiválon összességében is óriási a hangulat, a forgatag és a zene mindenkit magával ragad. A VOLT él és minden percében sikeres az eddigieket tekintve. Mi is pörgünk tovább!

Szerda - 16 óra 54 perc - Korábban ígértük, így most törlesztünk: Mező Misit ˝mikrofon végre kaptuk˝. A Magna Cum Laude énekese elmondta, szeptemberben új lemezzel jelentkezik az együttes. A Belső égés című albumon érezni lehet majd, hogy a csapatnak ˝benőtt a feje lágya˝. A VOLT-ot különösen szeretik, hiszen a fesztivál az elsők között adott alkalmat arra, hogy nagyszínpadon léphessenek a közönség elé. Mint megtudtuk, a nulladik napi koncertre teljes ˝erőbedobással˝ készültek, a tökéletes akusztikára is nagy hangsúlyt fektettek. Véleményünk szerint mindennek érezhető, hallható, szívet dübörögtető eredménye született.

Egyelőre kétszemélyes csapatunk a Balkán Fanatik és az Intim Torna Illegál koncertekre ˝gyúr˝. Ármustrával is jelentkezünk hamarosan, valamint nem felejtjük, hogy a nagyszínpadon Kiscsillag és My Chemical Romance következik.

Schmitt Pál csocsózott és sört ivott

Szerda - 13 óra 38 perc - Schmitt Pál köztársasági elnök megérkezett a VOLT-ra, ahol Fodor Tamás, Sopron polgármestere és Abdai Géza alpolgármester fogadta. Schmitt Pál a VIP sátorban megtartott díjátadó után - roma zenészek kaptak elismerést - ünnepélyesen is megnyitotta az EU-elnökség hivatalos záróbuliját. Úgy tudjuk, ezt követően Schmitt Pál csocsózott és sört is ivott, valamint teljesen közvetlen volt a fiatalokkal.

Így foglalhatóak össze a hivatalos történések. A nem hivatalos, szubjektív állapotok a következőek: Az első, sátorban eltöltött éjszaka után a kollektív ébredés kb. 10 órára tehető. A zuhanyzók előtt hosszú sorban álltak a tisztálkodni vágyók, talán még nem sejtve, hogy a tusolóban rájuk zúduló hideg víz végérvényesen kiveri az álmot szemükből. A TOI-TOI WC-k mellett elhaladva megállapítható, hogy már közel sem árasztanak rózsaillatott. A lehúzható illemhelyeket viszont ott jártunkkor takarították.

Fesztiválkártyánkat minden probléma nélkül, egyszerűen használjuk, s valóban gyorsabb, biztonságosabb így a fizetés.

Kedd, 21 óra 30 perc - Sikerült! Két óra fárasztó, ám felettébb mulatságos sorban állás után áttörtük a kapukat, s bejutottunk a VOLT fesztivál területére.

TOVÁBB A BLOGRA >>


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nagy hírű csepregi négyes ikrek

Éreztem, hogy nem egy baba mozog, de az orvosok azt mondták, egy szívhangot hallanak - idézte fel… Tovább olvasom