Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

VOLT Fesztivál - Prőhle: szakmailag sikeres volt a magyar félév

Prőhle Gergely helyettes külügyi államtitkár szerint nagyon jól sikerült a szakmai imázsépítés a magyar soros uniós elnökség idején.

A soproni VOLT Fesztivál egyik kerekasztal-beszélgetésén a helyettes államtitkár azt mondta: annak ellenére sikerült gyorsan bedolgoznia magát a stábnak az adminisztrációba, hogy a kormányváltás után nagyon gyorsan kellett összerakni a csapatot, egy új, soros elnökséget első alkalommal betöltő állam számára pedig amúgy is nagy kihívás ez a tisztség.

Megjegyezte: mivel az Európai Parlament (EP) pártcsaládjai leképezik a tagállamok politikai struktúráját, a belpolitikai ügyek "két másodperc alatt" ott voltak az EP asztalán. Hozzátette: ez a nemzetközivé válás természetes folyamat, együtt kell vele élni, de a magyar elnökség mindent elkövetett, hogy a szakmai eredményeket szétválasszák a belpolitikai csatározásoktól.

A Horvátország uniós csatlakozásával kapcsolatos kérdésre azt közölte: ennek történelmi, geostratégiai, valamint energetikai és közlekedési összetevői is vannak. Magyarország számára a Nyugat-Balkán stabilitása elemi fontosságú, akárcsak az, hogy "Magyarország ne a periférián legyen, hanem egyre beljebb kerüljön az Európai Unióba" - mondta.

A romastratégia megalkotásával összefüggésben megjegyezte: a keretdokumentum - amelynek elfogadása nem ad felmentést a tagállamoknak nemzeti stratégia és cselekvési terv kidolgozása és végrehajtása alól - azt a felismerést tükrözi, hogy az Európai Unió tagállamaiban élő mintegy 12 millió roma problémáival közösen kell foglalkozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drogterjesztőket fogtak el Székesfehérváron

Kábítószer átadása-átvétele közben ütöttek rajta két férfin a Fejér Megye Rendőr-főkapitányság nyomozói Székesfehérváron a Palotavárosi garázssoron. Tovább olvasom