Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Vízátfolyásokat okoz a gyors hóolvadás - útlezárások

Vas megye több pontján vízátfolyásokat okoz az utakon az esőzéssel kísért gyors hóolvadás.

14.20 - Szentgotthárdon és Körmenden elsőfokú árvízvédelmi készültséget  rendelt el a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Rába magas  vízállása miatt - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi  igazgatóság szóvivője kedden az MTI-vel.  
   
Balogh Nikoletta tájékoztatása szerint a hirtelen lehulló  nagy mennyiségű csapadék és az olvadó hó jelentősen megemelte a vasi  folyók és patakok vízszintjét, Jákon a megáradt Sorok-patak, Kőszeg  térségében a Gyöngyös áradása miatt védekeznek.  
   
Eddig hat településen, Jákon, Szentpéterfán, Ostffyasszonyfán,  Rádóckölkeden, Őriszentpéteren, Csörötneken összesen 15 ezer  homokzsákot használtak fel a védekezéshez, három településen  nagyteljesítményű szivattyúkat helyeztek üzembe. Csörötneken  körgát-kiegészítő építésén dolgoznak - sorolta Balogh Nikoletta.  
   
Őriszentpéteren a helyi mentőállomás védelme érdekében töltik a  homokzsákokat, Ostffyasszonyfán ugyancsak zsákolással igyekeznek  megakadályozni, hogy a Cser-patak a falu mélyebben fekvő területeit  elöntse - közölte a szóvivő.  
   
Nyolc önkéntes tűzoltó egyesület összesen 55 fővel vesz részt a  védekezésben, Kőszegdoroszlón, Magyarlakon, Horvátzsidányban,  Szakonyfaluban, Rábagyarmaton, Kőszegszerdahelyen, Őriszentpéteren,  Egyházasrádócon, szükség szerint figyelőszolgálatot is tartanak,  vízátereszeket tisztítanak, szivattyúznak.   
   
Forgalomkorlátozás van érvényben a 8-as számú főúton Rábafüzes  és Jakabháza között, szintén  vízátfolyások nehezítik a közlekedést  több mellékútvonalon is. Ezeken a szakaszokon útszűkületre,  félpályás útzárra lehet számítani.  
    
Félpályás útlezárás van egy mellékúton Nárai belterületén, Ják  belterületén, Kenyeri és Vönöck között egy összekötő úton, a  Farkasfa és Orfalu közötti összekötő úton, szintén alsórendű utakon  Vasasszonyfa térségében, Bögöt térségében, valamint Ostffyasszonyfa  és Csönge között - tartalmazza a közlemény.  
   
Az MTI fotóriportere Jákon azt tapasztalta, hogy a község alsó  részén több ház és udvar vízben áll, itt homokzsákokkal védekeznek  és elöntötte a víz a helyi játszóteret is. Balogunyom és Ják között  egy szakaszon 20 centiméteres víz hömpölyög keresztül az úton,  Kemestaródfánál pedig tábla jelzi, hogy lezártak egy mellékutat.   

Korábban:

Pécsi Norbert Sándor a Magyar Közút Zrt. szóvivőjének tájékoztatása szerint Vas megye területén jelenleg négy olyan útszakasz van, ahol az útellenőri szolgálat vízátfolyást észlelt.

Nárai belterületén egy mellékúton útszűkület, Kenyeri és Vönöck település között pedig egy szakaszon félpályás lezárás van érvényben. Szintén vízátfolyás nehezíti a közlekedést egy alsóbbrendű úton Ják belterületén, valamint a 8-as főúton Rábafüzes és Jakabháza között - közölte a szóvivő.

Olvasóink írták

  • 1. Mankapunka 2013. február 26. 15:41
    „Azért kell lezárni az utakat, mert pár hétvégi sofőr ebből is tud komoly galibát okozni az utakon.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másodfokú készültség a Kis-Balatonon

A Kis-Balaton vízszintje a hóolvadás és az esőzések hatására jelentősen nőtt. Tovább olvasom