Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Vízátfolyások nehezítették a közlekedést Vas megyében

A nap folyamán a megye több útján is korlátozni kellett a közlekedést, mert megteltek az út menti árkok, és vízátfolyások alakultak ki.
Megszüntették a vízátfolyásokat Vas megyében, így újra zavartalan a közlekedés - közölte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője az MTI-vel szombaton este.

A nap folyamán a megye több útján is korlátozni kellett a közlekedést, mert az elmúlt hetekben lehullott nagy mennyiségű hó még nem olvadt el teljesen, megteltek az út menti árkok, és vízátfolyások alakultak ki. Emiatt például Őrfalu és Farkasfa között egy alsórendű út egy szakaszát lezárták, a 8-as számú főúton Jakabháza és Rábafüzes között pedig egy ponton átvágták az utat, hogy a víz ne az úttestre folyjon.

A szóvivő elmondta, hogy a Magyar Közút szakemberei megoldották a víz elvezetését a korábban problémás helyeken.

Ugyanakkor hozzátette: a Vas megyében közlekedőknek továbbra is számítaniuk kell arra, hogy bárhol kialakulhatnak vízátfolyások, amelyek miatt lassítaniuk kell. Éppen ezért azt tanácsolja, hogy a közlekedők hívják telefonon a Magyar Közút megyei diszpécserét és érdeklődjenek az utak aktuális állapotáról.

Korábban:

Vízátfolyások nehezítik a közúti közlekedést Vas megyében - közölte az MTI-vel szombaton a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.

Pécsi Norbert Sándor tájékoztatása szerint megyeszerte kialakulhatnak vízátfolyások, mert az elmúlt hetekben lehullott nagy mennyiségű hó még nem olvadt el teljesen, így mindenütt tele vannak az út menti árkok, amelyek így nem tudják elvezetni a magasabb pontokról az olvadás miatt lefolyó vizet.

Őrfalu és Farkasfa között egy alsórendű úton egy 500 méteres szakaszon az utat már le is kellett zárni, de mindkét település más irányból megközelíthető - mondta.

A 8-as számú főúton Jakabháza és Rábafüzes között pedig egy ponton átvágták az utat, hogy a víz ne az úttestre folyjon - fűzte hozzá.

A határátkelőhely felé vezető utat nem kellett lezárni, de az út mellett jelenleg is ott vannak a közútkezelő gépei és dolgoznak - hangsúlyozta a szóvivő.

Pécsi Norbert Sándor közlése szerint a Vas megyében közlekedőknek számítaniuk kell arra, hogy bárhol kialakulhatnak vízátfolyások, amelyek miatt lassítaniuk kell. Éppen ezért a szakember azt tanácsolja, hogy a közlekedők hívják telefonon a Magyar Közút megyei diszpécserét és érdeklődjenek az utak aktuális állapotáról.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komáromnál vasérccel teli uszály süllyedt el a Dunában

Az elsődleges információk szerint a baleset a késő délutáni órákban történt pénteken. Tovább olvasom