Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Virágzás Napja fesztivál az Őrségben Pünkösdkor

Idén huszadik alkalommal rendezik meg hagyományosan Pünkösdkor tartott Virágzás Napjai fesztivál.
VIRÁGZÁS NAPJAI 2013 - Őrség, május 17-20.

Igazi családias hangulat költözik május 17-én az Őrségbe, Őriszentpéterre: a fesztiválon a különféle koncertek, előadások és kiállítások mellett kézműves játszóház is helyet kap a kisgyermekek számára - tudtuk meg a szervezőktől a fesztivál központjában Őriszentpéteren.

A Virágzás Napjai fesztiválon hagyományosan a különböző műfajú művészeti produkciók mellett egyenlő hangsúllyal szerepelnek a programban gondolatkeltő, közvetlen tudástartalmat hordozó és közvetítő előadások.

Egyetlen kritérium: a minőség – a katarzisra való képesség. Ugyanakkor rendszeresen kapnak lehetőséget a fiatal tehetségek a bemutatkozásra már kisgyermek kortól kezdve, így a születőben lévő művészek pótolhatatlan tapasztalatot szerezhetnek a fesztiválon azáltal, hogy érett „mesterek" közelségében, értő és figyelmes közönség előtt lépnek pódiumra.

Az idei, Pünkösd Hétfőig tartó négy napos fesztivál alatt játszik a Zala Szimfonikus Zenekar Pál János vezényletével, közös koncertet ad Gryllus Vilmos, Szokolay Dongó Balázs és a Ferenczi György vezette Rackajam, Sinka István megzenésített verseit hozza a Pusztaszó, és fellép az avantgárd jazz zenét játszó Wahorn Airport is. Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója stand-up előadást, Rátóti Zoltán, a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója felolvasóestet tart. Színházi produkció Jevgenyij Griskovec: Hogyan ettem kutyát? című darabja. Az érdeklődők láthatnak díjnyertes animációs filmet, képzőművészeti és fotó kiállításokat és részt vehetnek az „Új Színt az Őrségbe" című nyilvános építész fórumon. A fesztivál záró koncertjét a Kelemen Kvartett adja az őriszentpéteri Árpád-kori templomban.

A programok listája és bővebb információk a fesztivál weboldalán találhatóak, katt ide >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balaton Sound - Duplájára nőtt az érdeklődés

Mára mindössze 1000 bérlet áll a közönség rendelkezésére. Tovább olvasom