Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Vihar a Balatonon: gumimatraccal sodródtak a vízen a strandolók

A vízirendészet munkatársainak négy esetben kellett partra segíteniük a vízben tartózkodókat.
A Balaton vízterületén kedden a II. fokú viharjelzés volt érvényben. Az erős szél és hullámzás miatt a strandolók gumimatraccal, sup deszkával sodródtak a vízen, Fonyódnál pedig egy vitorlás futott homokpadra, fedélzetén négy fővel. A bajbajutottakat ezért az egyenruhások biztonságban a közeli partra szállították - tájékoztatott honlapján a rendőrség szerdán.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a vízen vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen nagyon gyorsan kialakulhat egy veszélyhelyzet.
Fontos tudni, hogy elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ilyenkor úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni, valamint csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével) tilos. 

A viharjelzés figyelembe vételével, jó helyzetértékeléssel és az alapvető biztonsági intézkedések betartásával legtöbbször megelőzhetők a veszélyhelyzetek.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Videóban mutatja be a rendőrség, hogyan vigyázzunk értékeinkre a nyaralás alatt

Videóban mutatja be a rendőrség, hogyan vigyázzunk értékeinkre a nyaralás alatt
Ha szükséges, alkalmazzunk élőerőt. Tovább olvasom