Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Vihar - Nem találtak másik eltűnt szörföst a Fertő tavon

Nem találták meg a vasárnapi nagy viharban eltűnt két szörfös egyikét a Fertő tavon, de nem tudni, hogy beszélhetünk-e egyáltalán ˝másik szörfösről˝.


˝Keresése teljesen eredménytelen volt, nem találtunk semmi arra utaló jelet (kötélvéget, felszerelést, ruházatot), hogy eltűnt volna a vízben még egy szörfös. Végigjártuk a parkolókat is, s minden  közelben tartózkodótól megkérdeztük, hogy nem hiányzik-e valaki társaságukból. Négy hajóval kerestük, egyik sem talált az eltűnésre utaló nyomokat, így két variáció tartja magát: olyan helyen szörfölt, ahonnan saját erejéből sikeresen partot tudott érni, vagy pedig egyáltalán nem is létezett˝ - mondta el a nyugatmagyar.hu-nak Holló Dániel, a Fertőrákosi Yacht Klub elnökhelyettese a vízi mentők képviseletében.

Véglegesen ugyan nem lehet kizárni egy esetleges harmadik opciót sem, miszerint a szörfösnek valóban nyoma veszett a vízben. A keresést akkor folytatnák, ha a rendőrségre érkezne bejelentés az eltűnt személlyel kapcsolatban, ám idáig ilyen nem történt.

Holló Dániel kérdésünkre elmondta, lehetett látni, hogy jön a vihar, s minden vízben tartózkodó elindult a kikötő felé, biztonságot keresett. Ugyanakkor annyira felgyorsultak az események, hogy képtelenek voltak elérni a partot, s a vihar előtti csend megbénította a vitorlákat. Sajnos ilyenkor kiszámíthatatlan minden, két egyforma vihar nincs.

A kimentett vitolások és szörfös nem szenvedtek sérülést, a hajóban keletkezett kár. Az elmúlt két évben nem történt hasonló eset a Fertő tavon - zárta Holló Dániel.

Információink szerint a ˝második szörföst˝ feltehetőleg egy, a parton tartózkodó személy jelentése alapján kezdték el keresni, aki látni vélt még egy szörföst a vízben. A vihar nagy kavarodást okozott, a tűzoltók érkezésekor is jöttek ki emberek a vízből, így nem volt könnyű koordinálni az eseményeket.

Előzmények:

A vasárnap délutáni nagy viharban eltűnt két szörfös és két vitorlázó a Fertő tavon. Az esti órákban egy embert még kerestek.

A vasárnap délutáni nagy viharban eltűnt két szörfös és egy vitorlás hajó két vitorlással a fedélzetén, a Fertő tavon.

Keresésükre nagy erőkkel indultak el a Soproni Építő SK mentősei négy hajóval, a Fertőrákosi Yacht Club mentősei, valamint tűzoltók.

Az esti órákban sikerült megtalálni és kivontatni a vitorlást, a rajta lévő két személy nem sérült meg.

A két szörfös egyikét is megtalálták, azonban a másik eltűntet még keresik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatták az új temető terveit Kőszegen

A Kőszegi hírmondóból a temető tervein túl az is kiderül, milyen volt a foglalkoztatási paktum… Tovább olvasom