Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Vihar - Megy busz Mezőörsre, késések a vasúton

Járnak Mezőörsre a buszok, a nyalkai elágazásig lehet utazni. A régióban néhány percet késnek csak a vonatok.


Autóbusz

A Kisalföld Volán tájékoztatása szerint Mezőörsre menetrend szerint indulnak az autóbuszok, amelyek egészen a nyalkai elágazásig közlekednek.

diojoe nevű kommentelőnk szerint "Kisbér felől Nagyigmánd felé közlekednek a Kisalföld Volán buszai. Aki rájuk vár a 81. úton, pillanatnyilag felejtse el őket. Bársonyosra sem jönnek be."

Az ország több vasútvonalán gondot okoz a rendkívüli időjárás. Több vasútvonalon le kellett csökkenteni a vonatok sebességét a viharos erejű szél miatt. A Budapest–Bicske, a Komárom–Hegyeshalom, illetve Rajka, a Győr–Celldömölk, a Budapest– Székesfehérvár–Szombathely vonalon Székesfehérvár–Veszprém, a Budapest–Székesfehérvár–Tapolca, a Balatonszentgyörgy–Keszthely–Tapolca és a Budapest–Pusztaszabolcs vonalakon, a vonatok 15-40 perc közötti késésével kell számolni az erre utazóknak.

A Budapest–Pécs vasútvonalon Sásd és Vásárosdombó között 9 óra 49 perckor lezárták a pályát, mert a víz elmosta a vasúti töltést. Jelenleg a vonatok állnak. A MÁV-START az autóbuszokat megrendelte. A Volán társaság délre tud buszokat biztosítani Az utasok a vonatpótló autóbuszok közlekedésekor is 30-40 perces késésre számítsanak.

A Szombathely–Székesfehérvár–Szombathely vonalon, Szentgál állomáson elromlott a biztosító berendezés. Az erre közlekedő vonatok utasai a helyre állításig 50-60 perc késésre számítsanak.

A Budapest–Hatvan–Miskolc vasútvonalon Nyékládháza és Miskolc-Tiszai pu. között lezárták az egyik vágányt egy patak áradása miatt. A másik vágányon váltakozó irányban tudnak csak közlekedni a szerelvények, csökkentett sebességgel. A vonatok 20-30 perc késéssel közlekednek.

A Miskolc–Tornanádaska vonalon a Bódva folyó áradása miatt lezárták a pályát Edelény és Szendrő között. Az utasokat vonatpótló autóbuszok viszik. Ezen a vonalon a vonatok 35-40 percet késnek.

Tájékoztatjuk az utazó közönséget, hogy a 2010.05.17.-i napon a rendkívüli időjárási okok miatt a MÁV-START Zrt. megváltoztatta a közlekedési rendet a dél-balatoni vonalon:

Az alábbi vonatok nem közlekednek:

Nagykanizsáról 10:49-kor Bp. Déli pu.-ra induló 855 sz. vonat,
 Bp. Déli pu.-ról 09:06-kor Nagykanizsára induló    852 sz. vonat,
 Bp. Déli pu.-ról 11:06-kor Nagykanizsára induló    854 sz. vonat,
 Bp. Déli pu.-ról 15:06-kor Nagykanizsára induló   856 sz. vonat,
 
Kerülő útirányon (Dombóváron) át közlekedő nemzetközi vonatok:

Bp. Keleti pu.-ról 6:30-kor induló Kvarner InterCity (IC200),
 Bp. Keleti pu.-ról 13:05-kor induló Maestral nemzetközi gyorsvonat (204),
 Bp. Keleti pu.-ról 17:00-kor induló Venezia EuroNight vonat (EN240),
 Gyékényesről 6:45-kor induló Venezia EuroNight vonat (EN241),
 Gyékényesről 12:10-kor induló Maestral nemzetközi gyorsvonat (205),
 Gyékényesről 17:56-kor induló Kvarner InterCity (IC201)Vasút

A szél miatt többek között a Budapest-Hegyeshalom, a Győr-Celldömölk és a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalakon is csökkenteni kellett a szerelvények sebességét a szél miatt.

A Budapest-Győr vonalon délelőtt közlekedő nemzetközi vonatok és az IC-k szinte mindegyike 20 percet meghaladó késéssel közlekedik kedden délelőtt a www.mav-start.hu információi szerint. A Savaria-Ciklámen IC például eleve 71 perc késéssel indult Budapestről.

A Győr-Hegyeshalom és a Győr-Veszprém szakaszon néhány perces késések vannak délelőtt 11 órakor.

Celldömölk és Győr között legkevesebb 10 perc a vonatok késése, de van, amelyik már közel egy órát késik.

A Győr-Sopron szakaszon a www.mav-start.hu információi szerint menetrend szerint zajlik a közlekedés, kivételt a Budapestről induló, Sopronba közlekedő vonatok jelentenek.

Szombathely és Sopron között vonatpótló buszok közlekednek - úgy tudjuk, késések nélkül.

Szombathely és Csorna, Szombathely és Kőszeg, valamint Szombathely és Szentgotthárd között néhány perc késésre kell számítani, Szombathely és Pécs között 20 perc körüliek a késések.

A Déliből induló, Székesfehérvár-Veszprém-Celldömölkön át Szombathelyre közlekedő gyorsvonatok délelőtt 100-140 perc késéssel közlekednek. A Déliből 8.06-kor induló gyors 9.20-kor indult el Szombathelyre, ahová menetrend szerint 11.43-kor kellett volna megérkeznie, azonban a vonat még csak Várpalotán van (14 óra körül várható csak a vonat a végállomásra).

A viharos időjárás miatt kedden éjfélig pótjegyváltás nélkül lehet az IC-ken utazni. Mindez a GYSEV és a MÁV vonataira egyaránt érvényes.

Olvasóink írták

  • 2. MTT 2010. május 17. 21:08
    „Nem értem, miért vagy ellenséges és cinikus!? Nem ez a te stílusod!”
  • 1. Mankapunka 2010. május 17. 20:19
    „Aki Mezőörsre akar hazajutni,az menjen ki 7-17 busszal a József Attila út és régi fehérvári út kerszteződésénél lévő megállóig,aztán táblával stoppoljon Mezőörsig!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bőnyt és Nagyigmándot veszélyezteti a Concó-patak

Egyik településen sem kellett még kitelepíteni senkit. Bőnyben a partok erősítésén húsz ember… Tovább olvasom