Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Vigyázz, veszély! Motorosok hobbiból versenyeznek a 82-es úton

Fokozottan ellenőrzik a motorosokat Csesznek környékén, mert a 82-es főút szerpentinjén rendszeresen gyorsulási futamokat rendeznek.

Fokozottan ellenőrzik a motorosokat Csesznek környékén, mert a 82-es főút 23 és 35 kilométerszelvényei közötti szerpentinen rendszeresen gyorsulási futamokat rendeznek, amellyel veszélyeztetik a közlekedőket - közölte a rendőrség hétfőn az MTI-vel. A Veszprémi Rendőrkapitányság közleménye szerint a fokozott ellenőrzés augusztus végéig tart Csesznek környékén, az elmúlt hétvégén ellenőrzött száz motorosból négy esetben tettek feljelentést szabálysértés miatt.

A közlemény szerint a cseszneki autóparkolóban gyülekező motorosok a találkozókon videón rögzítik a gyorsulási futamokat, és azokat közzéteszik a világhálón. Ezzel szabálysértést követnek el, és a sebességhatár túllépésével veszélyeztetik a közlekedőket - olvasható a közleményben.

Olvasóink írták

61 hozzászólás
 • 61. Mami85 2011. július 15. 11:14
  „Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közleménye szerint pénteken, szombaton és vasárnap a rendőrség összesen 396 közúti közlekedési baleset miatt intézkedett:
  Az ittas vezetők kiszűrése során 145 esetben színeződött el a szonda - írta az ORFK.

  A rendőrség nyilatkozata szerint 100 motorost ellenőriztek, azokból 4 ellen indult eljárás. Akkor kié a jobb arány, motorosoké vagy az autósoké? Nem azt szeretném ezzel mondani, hogy akkor mostantól k.rogassuk az autóvezetőket is, hanem vegyük már észre, hogy ez a 21.század, 2011-et írunk, már nem lovaskocsik szaladgálnak a földúton, vegyük már tudomásul, hogy sok, és egyre több lesz a motoros, haladjunk már észben is a korral könyörgöm!”
 • 60. Mami85 2011. július 15. 11:10
  „Az, hogy valaki rendszeresen felönti a szerpentint olajjal, miért nem volt benne a híradóban??? Amiatt már sokkal több baleset volt, mint a motorosok miatt. Több vétlen személy megsérült, ha jól értesültem, akkor egy terhes hölgy is, akik átutazóban voltak a 82-es út cseszneki szakaszán. Ezzel az üggyel miért nincs foglalkozva? Az, aki a bűncselekményt elkövette hogy nincs zártosztályon? Mivel szerintem ahhoz már gyökérnek kell lenni, hogy az illető ne tudja levonni a következtetést: "akik rendszeresen ott motoroznak, tudják hogy ki van borítva az olaj, figyelnek, nem szenvednek balesetet. Aki csak átutazóban van: főként autósok, családostól, gyerekestől!!!, ők szenvednek balesetet emiatt. A cseszneki polgármesterasszony nyilatkozta: "ők azt szeretnék, ha a várukról lenne híres Csesznek községe." Hát gratulálok. Hazudnak a "gyorsasági versenyekről", és fellocsolják az utat olajjal. Lehet, hogy mégiscsak az a cél, hogy felhívják a figyelmet csesznekre? Katasztrofaturizmust akarnak, vagy mi?”
 • 59. elihu 2011. július 13. 12:40
  „45. Nagyjancsi! Igen típikusan az a vezető vagyok aki vélemyényem szerint biztonságosan, a forgalom ritmusát felvéve, nem szuttyogva, de defenzíven vezet és igen, nagyon utálom, ha a normális sebesség mellett mindig akad olyan aki méggyorsabban akar menni és inkább bevállal egy kockázatos manővert (a szembejövőt is veszélyeztetve) csak hogy kiélje beteges szenvedélyét. Ja és általában ezek csak városon kívűl okoskodnak, városban ez a típus aki elalszik a lámpánál . Sajnos nem egyszer mentettem meg így mások életét, csak azért mert én védtem ki a másik <moderálva>. Valóban így gondoloom amit korábban leírtam, mert megérdemelné, de más megtenni, és más beszélni róla. Azok a sofőrök (autósok, motorosok)viszont cselekszenek is akik feleslegesen mennek bele veszélyes szituációkba. Na ez a különbség barátocskám!”
 • 58. fortuna54 2011. július 13. 11:46
  „48.mxplanet. Mért,te már a másvilágon laksz?”
 • 57. Mami85 2011. július 13. 09:18
  „Hetente 3-4 alkalomman járok a cseszneki szerpentinen. Rendszeresen tapasztalom, hogy az autók az éles, beláthatatlan kanyarban, záróvonalon előznek. Ha valaki jön szembe, garantált a frontális ütközés, ami előbb-utóbb be fog következni ismét. Kíváncsi leszek, hogy ugyanígy felfújják majd a sztorit? Amúgy a tegnap esti rtl híradóval kapcsolatban: "100 fős motoros társaság gyorsulási futamot rendezett a 7végén". Egész 7végén ott voltam, nem voltak 40-en se, és a parkolóban szlalom és LASSÚSÁGI :-) versenyt tartottak. :-) Remélem, hogy a híradóban minden hírnek ennyi a valóságtartalma!!!”
 • 56. dhfear 2011. július 12. 23:19
  „#51
  nem tudom mi a probléma a 130-al előzéssel.lakott területen kívül inkább előzzön valaki 130-al mint +3km/h-val vagy esetleg 230-al.meg a decibelnek is van egy jó tulajdonsága.a süket autósokat figyelmezteti h mögötte van valaki.akkor talán még ha "holttérben" is van a motoros,de tudja h ott van”
 • 55. Madarász 2011. július 12. 23:13
  „46.
  Figyelj már és hol van a tisztelet azokban, akik a hülyeségükkel veszélyeztetik mások életét?!
  Az úttest közlekedésre való, nem legénykedésre, meg játszani a nagymenőt, hogy ő még elfér azon a egy méteren százzal, ami a két kocsisor között van!
  Aki nem képes betartani az alapvető szabályokat, azt ki kell vonni a forgalomból és ennyi!

  48. Remélem a rendőrség is olvassa és az IP alapján beazonosítanak! Normális vagy te?!

  53. Én egyszer úgy jártam, hogy be akartam kanyarodni az utcánkba, láttam, hogy jön, jó előre kitettem az indexet és mivel jöttek szembe, a marhája jobbról akart előzni, hát kis híjján bele csattant az autó oldalába. Mondanom sem kell, nem ötvennel jött...”
 • 54. tlaci821 2011. július 12. 21:26
  „Sok mindenben igazatok van, de valahogy kimaradt a cikkből a motorosokat és autósokat is egyaránt veszélyeztető ismert ismeretlen gyökér...aki olajjal locsolja a kanyarokat...
  Mindenki tudja, ki az, de mégsem tesz senki semmit...
  Azt ha tragédia történik, akkor meg "ismeretlen tettes ellen" indul eljárás...pedig csak be kellene csengetni...
  Üdv és vigyázzon mindenki magára...”
 • 53. zotya975 2011. július 12. 18:50
  „Az volt a jó amikor utolért a motoros, jöttek szembe de csak szambázott a kocsi bal hátuljától fél méterre láttam nem bírja kivárni amíg elfogy a szembeforgalom, lehúzódtam amennyire tudtam ha menni akar úgyis megy, erre mejdnem nekiszorítottam a szallagkorlátnak, mert közben ávillant a jobb oldalamra, és ott akart előzni. Aztán meg rázta az ökélét, és anyukámat szidta. Ha kereszteződnél motorost látok közeledni mindíg tovább figyelem mint az autósokat mert sohasem tudni hogy szabályosan 90-el jön-e külterületen vagy 200-felett. Ja és Patriotnak ha jól emlékszem 150lónál kezdődik az autó kár vele vitatkozni. Akinek gyengébb van, vagy 10 évesnél öregebb (bontószökevény) az gyujtsa fel.”
 • 52. Contar 2011. július 12. 18:34
  „"Csak azt szeretném leírni, hogy vigyázzunk egymásra, hisz mindenkit hazavárnak!"
  Ezen mondat elé írnám: elsősorban mindenki magára vigyázzon, többek között a szabályok betartásával.
  Mindenki magából indul ki, vagyis egy notórius szabálytalankodó ne nagyon kérje számon a szabályos közlekedést másokon.”
 • 51. bluelight 2011. július 12. 17:34
  „www.sportmotor.hu/videok
  Itt rengeteg "cseszneki videó" van feltöltve. 7 éve motorozom, (a normálisabbik fajtából való vagyok), és azt tapasztalom, hogy egyre rosszabb a helyzet autós-motoros viszonyt nézve, hála a lábtartóig döntögetős 130-al előzgetős 120 decibel feletti motorosoknak! Amióta egy ügyes autós rámrántotta a kormányt (azzal magyarázta, hogy holt térben voltam) sokkal kevesebbet motorozok és ha nem 50-nel mentem volna, vagy szerencsétlenebbül esek, akkor talán most nem írhatnám ezt a kommentet. Csak azt szeretném leírni, hogy vigyázzunk egymásra, hisz mindenkit hazavárnak!”
 • 50. vitez_laszlo 2011. július 12. 16:48
  „#49 Gondolod, hogy aki rendszám nélkül mer motorozni, annál visszatartó erő a jogsi hiánya?

  Egyébként nyilván nem a motorosokkal, hanem az izmozó agyatlanokkal van a baj. Csak ne felejtsük el: míg a vergődő bömöst már jó előre látod a tükörben, addig a motoros mint egy rakéta, a semmiből robbanik melléd/eléd óriási sivítással. Ez még a rutinos sofőrt is megijeszti, nem beszélve a kezdő, ritkán vezető stb. emberekről”
 • 49. horkri11 2011. július 12. 15:58
  „Sok hül*e van az utakon én nem kötném motoroshoz vagy autóshoz...

  Cseszneken is csak pár ember van aki ész nélkül motorozik!

  A többi csak nézeget..

  Éllovasokat ki kéne szedni, jogsit bevonni a motoros szezonra..”
 • 48. mxplanet 2011. július 12. 14:46
  „imadtam regen cseszneknek versenyezni, ha meg mindig otthon laknek, tuti mennek most is :(”
 • 47. gonzo 2011. július 12. 13:54
  „elihu,túl sok amerikai filmet nézel....”
 • 46. welocyraptor 2011. július 12. 13:52
  „Mennyi önbíráskodó <moderálva> van...ez elszomorító. Fogadni merek hogy java része azért akar igazságot osztani,mert késésben van és siet és nem bírja elviselni, hogy más elmegy mellette motoros vagy autó.
  Emberek (már amelyik az) öregesen kell sietni....indulj el előbb, hogy nyugodtan odaérj.
  Ja és még egy dolog, a tisztelet az ami hiányzik a másik iránt.(lásd korábbi kommentek többsége)”
 • 45. nagyjancsi 2011. július 12. 13:24
  „elihu gratulálok.
  Javaslom, hogy legközelebb kicsit rántsd meg az autód kormányát. A motoros elvágódik és a motorja meg félbevágja szembejövő 5 fős suzukis nagycsaládot, a motoros teszem azt túléli és tanúskodik, te pedig szándékosan elkövetett kettőnél több ember halálát és/vagy maradandó egészségkárosodást okozó közúti tömegszerencsétlenségért öttől tíz évig vonulhatsz pihenni.
  Tipikusan az a fajta vezető lehetsz, aki nem bírja elviselni, ha megelőzi egy autó vagy motor vagy bármi.
  Akkor most ki a veszélyesebb?”
 • 44. elihu 2011. július 12. 12:26
  „A motorosok és az autósok között is van gyökér, de: Tavasztól késő őszig már nem csak a .... autósoktól kell rettegni hanem a ... motorosoktól is. Így a két .... együtt már azért sok egy kicsit. Számtalanszor megfordult a fejembe a szabálytalankodó motorosok láttán...<moderálva...>”
 • 43. miracle 2011. július 12. 12:21
  „Poerarc
  Olyan statisztikai is van, ami figyelembe veszi, hogy a motorosok max fél év alatt termelik ki ezt, míg az autósok egész évben, ráadásul a motorosok pont a legvészesebb időszakban (tél) nem járnak?”
 • 42. Peti85 2011. július 12. 11:56
  „40. lolika_ 2011.07.12. 11:37
  "Mire számított? Lesz valaki aki beengedi 5 autóval előbb?"

  Attól még, hogy valaki ész nélkül teper előre, lehet neki segíteni... pl hogy beengedem magam elé, az más kérdés, hogy elszidom mindennek...”
61 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutya meleg - A megyében marad a hőségriasztás

Másodfokú hőségriasztást rendeltek el Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Komárom-Esztergom megyében. Tovább olvasom