Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Vidd haza a Balatont!

Új hangvételű útikönyv a helyiek együttműködésével.
Új hangvételű, olvasmányos balatoni útikönyv kerütl a boltok polcaira - hangzott el a hétfői tájékoztatón Balatonfüreden.

A kiadvány létrehozásába a térség turisztikai egyesületeinek java is bekapcsolódott. Az útikönyv egy több kötetből álló balatoni sorozat első tagja, melyet több tematikus kiadvány követ a jövőben.

2013-ban számos, a régió iránt elkötelezett helyi turisztikai szervezet, önkormányzat és vállalat kapcsolódott be abba a projektbe, mely a Balaton belföldi népszerűsítését tűzte ki célul. A projekt vezetését a Kalliopé Kiadó vállalta fel. Júniusban került a boltok polcaira a BALATON – Új utak, friss élmények című útikönyv, mely az egyéves közös munka első „gyümölcse“.Az útikönyv elkészítése tizennégy hónapot vett a igénybe. Ez időszak első felét a szerző „terepen“ töltötte, míg a háttérben dolgozó csapat az egyeztetéseket, a háttérmunkát végezte. A második hét hónapot az írás, a szerkesztés, a szakmai ellenőrzés, a fotóválogatás és –editálás, a tördelés, a nyomdai előkészítés és sokszorosítási munkálatok tették ki.

A kiadvány újszerű: elkanyarodik a klasszikus útikönyvek semleges hangnemétől, azok almanachszerű felépítésétől, és inkább személyes hangvétellel, humorral, elragadtatással, vagy éppen észrevételeket téve mesél a térségről.

A kiadvány 12 mikrorégióra osztja, majd azokon belül településekre bontja a Balaton vidékét.

A statikus látnivalók helyett az útikönyv szerzője, Zsiga Henrik inkább az élmények, a kalandok, a rendezvények felől közelítette a régiót, így temérdek állatpark, barlang, kirándulóhely, strand, kalandpark, étterem, hotel, falunap és fesztivál kapott helyet a könyvben.

A települések bemutatását tematikus oldalak lazítják, így kaphatnak az olvasók tömör áttekintést a balatoni szállásokról, a helyi közlekedésről, programokról, az őszi szezonról, vagy épp a helyi gasztronómiáról.

Az útikönyv hangnemét az olvasmányosság határozza meg – elsődleges cél volt, hogy a lexikális tartalom ne tegye befogadhatatlanná a sorokat. Az olvasó egy szórakoztató, regényszerűen olvasható, ugyanakkor szakmailag feszes tartalmat vehet a kezébe, amely az általános ismeretek átadása mellett erősen hatni kíván a befogadó érzelmeire is. Ez okból a szlogen is: „Vidd haza az útikönyvet, vidd haza a Balatont!“

A BALATON – Új utak, friss élmények című útikönyv nem önálló kiadvány – létrehozását utazási blog kísérte, amelyen az olvasók folyamatosan beszámolót kaptak az aktuális utazásokról, élményekről. A kötet megjelenésével párhuzamosan online fotóalbumot is közzétesz a kiadó, melyen a túrák során elejtett több ezer fotó jelenik majd meg.

Az útikönyv első kiadását követően rögtön megkezdődnek a bővített kiadás munkálatai, mely során újabb desztinációk kerülnek feltérképezésre – ehhez további ötleteket, javaslatokat vár a szerkesztőség. Hasonlóképp megkezdődik a tematikus balatoni útikönyvek készítése, melyek közül elsőként a Balaton kerékpárral című kötet fog napvilágot látni – a tervek szerint 2015 tavaszán. A kiadványok létrehozásához további szakmai együttműködőket vár a kiadói közösség.

A BALATON – Új utak, friss élmények június közepétől lesz megvásárolható a nagyobb könyvesboltokban, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Bakonyerdő Zrt. látogatói helyszínein, és a térség számos Tourinform irodájában.

Zsiga Henrik: BALATON – Új utak, friss élmények
útikönyv
320 oldal,
színes, prémium kategória
fogyasztói ára: 3.480 Ft
Kalliopé Kiadó

Együttműködők

– Alsóörsi Polgármesteri Hivatal
– Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület
– Bakony és Balaton Keleti Kapuja Egyesület
– Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Kft.
– Bakonyerdő Zrt.
– Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
– Balatongyöröki Turisztikai Egyesület
– Fonyódi Turisztikai Egyesület
– Gyenesdiási Turisztikai Egyesület
– Káli-medence Turisztikai Egyesület
– Keszthelyi Turisztikai Egyesület
– Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület
– Veszprémi Turisztikai Egyesület

Főtámogató
- Vitaspot.eu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogás: a lopott sört már nem tudta meginni az ácsi férfi - videó

Az ácsi férfi épp a lopott élelmiszerek között válogatott, mikor elfogták a helyi rendőrök. Tovább olvasom