Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Veszprémi érsek: A Charlie Hebdo újságírói is felelősek a tragédiáért

Márfi Gyula szerint a Charlie Hebdo-féle túladagolt szabadság az, ami öl. Emellett természetesen elítéli a terrorcselekményt és imádkozik az áldozatokért.
Levelet küldött a Veszprém Megyei Naplónak Márfi Gyula veszprémi érsek abból az alkalomból, hogy a lap megemlékezést szervezett a Charlie Hebdónál agyonlőtt emberek tiszteletére - írja a hvg.hu.

Kifejtette: ő ugyan egyetért a megemlékezéssel és elítéli a párizsi terrorcselekményeket, de "őszintén meg kell mondania", hogy a szörnyű cselekményekért nem csak a terroristákat és elvbarátaikat tartja felelősnek, hanem "a Charlie Hebdo újság alkalmazottait is.

Az érsek ezután felteszi a kérdést, vajon miért kellett a lapnak meztelenül ábrázolnia Mohamed prófétát és a lehető legalpáribb eszközökkel kigúnyolni a kereszténységet, illetve "izraelita testvéreink" hitét.

Márfi szerint mivel a vétkes jogrendszer nem ad tisztességes eszközt a megbántottaknak, hogy megvédjék magukat és a hitüket, így számukra nem marad más eszköz, mint a törvénytel és "erkölcstelen" önbíráskodás.

Szerinte az efféle szabadság már "olyan, mint egy túladagolt gyógyszer, már nem gyógyít, hanem öl".

Én nem vagyok Charlie - írja a levél végén franciául is, hozzátéve, hogy eközben a terrorakciót elítéli és az áldozatokért imádkozni fog.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzt nem találtak, elvitték az olajos halat - videó

Betörők támadtak egy nőre Tatabányán. Megverték, utána pedig három doboz halkonzervvel és egy doboz… Tovább olvasom