Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Végzettség nélkül jogászkodott egy szombathelyi férfi

A vádlott vállalt követeléskezelést, igazságügyi közvetítést, adótanácsadást, de eljárt peres ügyekben és okiratokat is szerkesztett.
Zugirászat miatt felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Járásbíróság egy szombathelyi férfit, aki egyetemi végzettséggel, de jogi szakvizsga nélkül éveken át jogászi feladatokat vállalt - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék pénteken az MTI-t.

A vádlott eseti megbízás alapján vállalt követeléskezelést, igazságügyi közvetítést, adótanácsadást, de eljárt peres ügyekben és okiratokat is szerkesztett. Az őt megbízó gazdálkodó szervezettel fennálló munkaviszonyára hivatkozva jogi előadóként, illetve a megbízóval kötött színlelt engedményezési szerződés alapján mint pertárs is rendszeresen eljárt peres ügyekben, illetve bírósági tárgyalásokon is részt vett.

Úgy járt el ezekben az ügyekben, hogy szerződésekkel, meghatalmazásokkal leplezte a hiányosságokat, mert sem a jogtanácsosi, sem az ügyvédi nyilvántartásban nem szerepelt.

A Zalaegerszegi Járásbíróság nem jogerősen négy hónap, egy évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a férfit, enyhítő körülményként figyelembe véve a vádlott idős korát és megromlott egészségi állapotát. A vádlott nem vett részt a tárgyaláson, védője azonban felmentésért fellebbezett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban, Mosonmagyaróváron is magas a levegő ózontartalma

A gyermekek, a kismamák, az idősek is a déli, délutáni órákban minél kevesebb időt töltsenek a … Tovább olvasom