Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Vas Népe: Leállt a 86-os főút építése, csúszik az átadás

Az épülő M86-os főútvonal Szombathely és Vát közötti szakaszán lelassult a munka, van, aki szerint az egyik kivitelező levonult - adta hírül szerdán a Vas Népe megyei napilap online veziója.


A munkák megtorpantak, a beruházó elismerte, hogy határidő-módosítást kértek a kivitelezők. Az utóbbi napokban azonban szemmel láthatóan lelassult, sőt le is állt a munka. Van, aki azt is tudni vélte, hogy a kivitelező konzorcium egyik tagja, a Nemzetközi Vegyépszer Zrt. már ki is szállt a beruházásból.

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője közleményben válaszolt a portál információira. "A kivitelező konzorcium a nagy esőzésekre hivatkozva már korábban határidő-módosítási kérelmet adott be, melynek áttekintése jelenleg is folyamatban van. A teljes szakaszon a földmunka jól áll, a töltésépítési munkák következnek. A munkálatok az elmúlt két hétben annak okán nem folytatódtak, hogy annyira nedves a talaj, hogy amennyiben munkagéppel megközelítenénk, úgy nagyobb kárt okoznánk, mint amekkora haladást el lehetne érni." - írta válaszában.

Az M86-os főút Vát és Szombathely közötti szakasza idén március óta készül, ahol 6,2 kilométer hosszban új nyomvonalat építenek ki, három kilométer hosszon pedig melléépítéssel kétszer két sávon főutat alakítanak ki a kivitelezők. Az összesen 11 milliárd 636 millió forintos beruházás 85 százaléka uniós támogatás, 15 százaléka pedig hazai forrás, amely az operatív programon keresztül kapnak meg az építők.

A beruházó , Loppert Dániel korábban azt nyilatkozta a lapnak, hogy a gyorsforgalmi paraméterekkel rendelkező utat a tervek szerint 2011 késő őszén fogják átadni.

Olvasóink írták

 • 1. zoltee 2010. október 22. 02:19
  „Értem én, hogy valahol el kell kezdeni, de örömmel olvasnám már az M86-os Győr-Csorna-Szombathely szakaszainak átadásáról szóló híreket, és aminek még jobban örülnék:

  az M9-es autópályának!

  Sopron-Szombathely-Zalaegerszeg-Nagykanizsa-Kaposvár-Szekszárd-Kecskemét-Szolnok, hajrá!!!

  (És tudom én, hogy sokat akarok, de valamikor I. Viktorunk így nyilatkozozz, merjünk nagyot álmodni, hát akkor merek: ha már három a kívánság meg a magyar igazság is, lassan jöhetne a Győr-Sopron autópálya is!)

  :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Mal Zrt. az állami felügyelet megvonását sürgeti

Nem ismeri el a vörösiszap-katasztrófa miatti felelősségét a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. Tovább olvasom