Kisalföld logö

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Vállalkozók támogatása - Gyorsabb ügyintézés, közös rendezvények a kamarával

A vállalkozók minél hatékonyabb támogatása a célja annak a megállapodásnak, amit Fertőszentmiklós és Nagycenk polgármesterei írnak alá a megyei Kereskedelmi és Iparkamarával.

Horváth Tibor, Fertőszentmiklós polgármestere és Ivánkovics Ottó, Nagycenk elöljárója Együttműködési Megállapodást ír alá Szakács Imrével, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Fertő-Rábaköz Térségi elnökével csütörtökön. (Az aláírás mindkét településen külön történik - a szerk.)

A megállapodás célja, hogy a kamara minél nagyobb hatékonysággal tudja a két település helyi illetve vonzáskörzetének vállalkozóit támogatni.

- Elsősorban rendezvényekkel, közös együttműködéssel, közös pályázatokkal lehet mindezt megvalósítani. A kamara egyfajta támogató szerepet tölt be, amely nem csak a vállalkozókra, hanem a településekre nézve is előnyös - fogalmazott portálunknak Szakács Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Fertő-Rábaköz Térségi elnöke, majd hozzátette:

- Terveink szerint irodákat is kialakítanánk a térségben, mert fontos, hogy helyben legyen ügyfélszolgálat, s olyan kamarai szolgáltatásokat nyújtsunk, melyek segítik illetve lerövidítik az ügyintézés idejét.

Az önkormányzatnak fontos a vállalkozások támogatása

Ivánkovics Ottó, Nagycenk polgármestere portálunk kérdésére elmondta, az önkormányzat számára fontos, hogy a lehető legnagyobb mértékben segítse a vállalkozásokat.

- Az együttműködéssel könnyebb, gyorsabb lehet a kommunikáció a partnerek között, jelentősen fejlődhet az információáramlás. A jogszabályok folyamatosan változnak, az iparkamarán keresztül a vállalkozók azonban minderről a lehető leghamarabb tudnak tájékozódni - fogalmazott Ivánkovics Ottó.

Sok kisvállalkozás a tartalékait éli, az intézkedések segíthetnek

Horváth Tibor, Fertőszentmiklós elöljárója úgy véli, a kamara szerepe egyre jelentősebb a települések, vállalkozások támogatásában.

- Az elképzelések szerint heti egy alkalommal Fertőszentmiklóson is működne egy kirendeltség, a vállalkozók gyorsabban intézhetnék ügyeiket. Közös előadásokról, rendezvényekről is szól a megállapodás, amelyekhez a város adná a helyet, a többi részt a kamara biztosítaná - fogalmazott Horváth Tibor.

Arra a kérdésünkre, hogy milyennek látja jelenleg a vállalkozások helyzetét a településen, a polgármester elmondta:

- Várakozó állásponton vagyunk jelenleg. Az építőipar ˝mozdul meg˝ a legnehezebben, s sok kisvállalkozás az utolsó tartalékait éli. Bízom benne, hogy a tervezett intézkedések segíthetnek a helyzeten.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghosszabbított postai nyitva tartás az adóbevallás idejére

Meghosszabbított nyitva tartással készül a személyi jövedelemadó bevallások jövő pénteki feladási… Tovább olvasom