Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Vádemelés a hihetelen baleset után: ablaktisztítás közben rázta meg az áram

Egy férfi Zalaegerszegen munka közben a karjával véletlenül hozzáért az egyik vascsőhöz, amiben áram volt, amely megrázta.

Az egyik zalaegerszegi telep csarnokának ablakainak tisztítása közben az egyik munkás olyan erős áramütést szenvedett még 2012. április 30-án, hogy a férfit a mentők súlyos sérülésekkel kórházba vitték.

A nyomozás során kiderült, hogy a telephely üzemfenntartási vezetője megállapodást kötött egy céggel a telepen található épületek ablakainak megtisztítására. Az egyik munkás felment az állványra, ahonnan a teleszkópos mosót leengedte a földre társához, aki a tisztítószerrel teli vödröt ráakasztotta. A férfi eközben karjával véletlenül hozzáért az egyik vascsőhöz, amiben áram volt, amely megrázta.

A zalaegerszegi nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki az üzemfenntartási vezetőt, aki elmondta, hogy a műszakvezetőket tájékoztatta a takarítás időpontjáról és annak módjáról. Elmondta azt is, hogy az egyes csarnokokban mindig az aznapi utolsó dolgozó kapcsolja le a főkapcsolót, amivel áramtalanítja az épületet.

A rendőrök igazságügyi munkavédelmi szakértői véleményt is beszereztek, amely megállapította, hogy az épület feszültségmentesítése és a munkaterület átadása nem volt megfelelő. Az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint a balesetben megsérült férfi maradandó fogyatékosságot okozó sérülést szenvedett.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt S. Lajos zalaegerszegi lakossal szemben az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek.

Forrás: police.hu.

Olvasóink írták

 • 3. sorok_közt 2013. október 05. 22:12
  „a lényeg hiányzik a cikkből: hogy került a vascsőbe az áram?

  1. ez egy áram vezetésére felszerelt vascső volt ( ? ! )
  2.zárlat miatt áram került a vascsőbe
  3.a teleszkópos mosóba került valahogy áram
  4.egyéb

  Megtudhatjuk valaha ?”
 • 2. szekelyse50 2013. október 05. 18:24
  „Van így hogy:_ előfordul néha az ember hátrafordul ,és szembemegy egy marék csonttal.”
 • 1. Pikulics 2013. október 05. 13:49
  „Mit keresett a vascsöben az áram???
  Ott valami extra nagy zür van a villanyszereléssel. Azt kellene leellenörizni! A vascsönek elvben földfeszültségen (0V) kellene lennie.
  Avagy a teleszkópos mosó volt feszültség alatt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felborult egy marhaszállító a 86-oson

Felborult egy szarvasmarhákat szállító teherautó pótkocsija csütörtök délután a Pósfa közelében. Tovább olvasom