Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Uniós támogatással oldják meg a csapadékvíz elvezetését a Vas megyei Bögötén

Több mint 162 millió forintos beruházással, és az Európai Unió 138 millió forintos támogatása mellett korszerűsítik 2011 közepéig a csapadékvíz elvezetését a Vas megyei Bögötén - tájékoztatta az MTI-t Patyi Elemér, a 312 lakosú település függetlenként megválasztott polgármestere.

A községben a jelenlegi csapadékvíz elvezető hálózat nem teljes körű, a nyílt árok szakaszok kiépültek, de fenntartásuk, kezelésük a méreteik miatt, folyamatos problémát jelent.

Mivel a község egy észak-déli irányú völgybe települt, és a keleti és nyugati oldala meredek, ezért fokozott hordalékterhelést kap. A községet körülvevő művelt szántó területekről jelentős lefolyás terheli a vízelvezető hálózatot, amely a nagy intenzitású csapadékokból származó vizek elvezetésére jelenlegi állapotában nem alkalmas, így a közelmúltban előfordult záporok a községben is jelentős elöntési károkat okoztak - fűzte hozzá a község első embere.

A beruházás eredményeképpen 5684 méter hosszan megvalósul a csapadékvíz elvezető hálózat rekonstrukciója, megszűnnek az elöntések, az azok után szükségszerűen elvégzendő munkák, a csapadékvíz pedig nem rontja tovább az utak állagát - mondta a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszapömlés - A rendőrség nem engedélyezi a devecseri demonstrációt

A rendőrség az egész megye területén érvényben lévő veszélyhelyzetre való tekintettel nem… Tovább olvasom