Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Újra tanári szakpárok Szombathelyen

Újra tanári szakpárok indulnak a Győri Hittudományi Főiskola és a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja (SEK) együttműködése alapján.

Újra tanári szakpárok indulnak a következő tanévben a Győri Hittudományi Főiskola és a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja (SEK) együttműködése alapján a hittanár-nevelőtanár képzéshez kapcsolódva Szombathelyen - közölte a két felsőoktatási intézmény vezetése az MTI-vel.

A közlemény szerint 2014 szeptemberétől a hittanár-nevelőtanár képzéshez az osztatlan tanárképzés keretében szakpárként kapcsolódhat a magyartanár, a történelemtanár, a földrajztanár és a testnevelő tanár szak.

Hangsúlyozták: az 1990-es években a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán már nagy népszerűséggel indultak azok a szakpárok, amikor az egyik tanárszak a hittanár volt.

Az osztatlan tanárképzés lehetőséget ad a képzések újbóli beindítására, a szakpárok szükségességét pedig a köznevelésben kötelezően beindított hit- és erkölcstan oktatása adja - írták.

A Győri Hittudományi Főiskola keretében zajló hittanár-nevelőtanár osztatlan tanári mesterképző szak egyszakos és kétszakos, nappali és levelező tagozaton is választható. A tájékoztatás szerint azok a hallgatók, akik a kétszakos képzést választják, a közismereti tanári szakot a Nyugat-magyarországi Egyetem Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Karán vehetik fel Szombathelyen.

A képzések állami ösztöndíjas és önköltséges formában is indulnak, jelentkezni február 15-ig lehet a www.felvi.hu oldalon, az országos központi felvételi eljárás szabályai szerint. A felvett diákoknak a szombathelyi II. János Pál Katolikus Szakkollégiumban tudnak kollégiumi elhelyezést nyújtani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még csúszik - Az utak vizesek, sónedvesek

A főutak és az alsóbbrendű utak burkolata is sónedves a Dunántúlon. A jó hír, hogy hétfőn alapvetően… Tovább olvasom