Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Újra habzik a Rába

Ismét habzik a Rába, továbbra sem lehet azonban tudni, hogy ezt pontosan mi okozza - olvasható a PRONAS környezetvédő civil szervezet honlapján.

A korábbi évekre jellemző erős habképződés visszaszorult, az utóbbi hónapokban csak elvétve lehetett közepes mértékű habzást tapasztalni, ezért január elején a PRONAS befejezte a mindennapos vizuális ellenőrzést és annak dokumentálását, amelyet közel másfél éven keresztül végzett.

Helyette szúrópróba szerű ellenőrzésekre tértek át, ennek során talapsztalták, hogy február közepétől ismét erősebben habzik a folyó - közölték. A PRONAS azonnal fényképfelvételeket küldött az illetékes osztrák hatóságoknak, kérve véleményüket arról: szerintük mi okozhatja ismét a folyó intenzív habzását? Csak a wolsdorfi bőrgyárból érkezett egy rövid válasz, amely szerint a gyár víztisztító berendezései jelenleg hibamentesen működnek, náluk sem a gyár fölötti, sem a gyár alatti folyószakaszon nem tapasztalható habzás.

A bőrgyárak hosszabb ideje a bevezetett intézkedésekre, fejlesztésekre, vízminőség javulásra hivatkoznak. Sajnos eddig lehetetlen- feladatnak bizonyult, hogy laboratóriumi vizsgálatokra támaszkodva megállapítsák a habzás pontos okát, mint ahogy nem lehet tudni azt sem, hogy a folyó élővilágát milyen mértékben érintik az időnként megjelenő habfoltok - írják a PRONA honlapján közzétett beszámolóban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejlesztik a kőszegi informatikai hálózatot

Ingyenes felmérést készít az IBM Magyarország Kft. Kőszegen, a történelmi kisváros informatikai… Tovább olvasom