Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Újabb fotók: autók zuhantak az M1-esre, több baleset is történt

Az autópálya Budapest felé vezető oldalán balesetek sorozata történt péntek délután. Volt, ahová mentőhelikoptert is kellett hívni.

 Dugóba került? Van fotója a balesetekről? Várjuk a tudosito@kisalfold.hu címre.

16. 30

Mintegy húsz kilométeren araszolnak a járművek az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán Bicskétől az M0-ásig a korábbi balesetek, illetve a megnövekedett tranzitforgalom miatt - tájékoztatta az Útinform ügyeletese péntek délután az MTI-t.

Lipták Gábor elmondta, hogy délelőtt több baleset történt a sztrádán Bicskénél, ahol egy ideig forgalomkorlátozás volt érvényben. Mire az időközben felgyűlt kocsisor előtt szabaddá vált volna az út, a Nyugat-Európából az ünnepekre érkezők, illetve a húsvéti vendégségbe, pihenésre indulók tömege miatt újra feltorlódott a kocsisor.

Bicske és az M0-s között mintegy húsz kilométeren át jelenleg is csak lépésben lehet haladni  - közölte az ügyeletes. A Bicske, Herceghalom és Biatorbágy térségében közlekedőknek az 1-es főút ajánlott kerülőútként, bár félő, hogy rövid időn belül ez is bedugul - tette hozzá Lipták Gábor.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata pénteken közleményben intette óvatosságra az M1-es érintett szakaszán autózókat.

Mint írták, a Nyugat-Európából a déli és keleti határszakasz felé tartók és az ünnep miatt útra kelők nagy száma okozza a forgalom növekedését. A rendőrség arra kéri a járművezetőket, hogy türelmesen, a közlekedési szabályokat betartva közlekedjenek.

Két baleset is történt közel egy időben, Tatabányánál az M1-esen14.20 - Továbbra is jelentős a forgalom a főváros felé, a rendőrség a járművezetők fokozott figyelmét kéri.

Megszűnt a forgalmi akadály az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán a sztráda Komárom-Esztergom megyei szakaszán, ahol 2015. április 3-án több közúti közlekedési baleset is történt. A járművezetők ismét zavartalanul, de a megengedettnél lassabban tudnak közlekedni a megnövekedett forgalom miatt. 

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság türelmet és fokozott figyelmet kér a járművezetőktől, az M1-es autópályán ugyanis a megszokottnál lassabb haladásra kell számítani a következő napokban.

Autókat sodort le a szél egy trélerről az M1-esen


13.30Árokba hajtott egy autó az M1-es autópálya 104-es kilométerénél, Győr környékén

 

Egy személyautó a pályáról letért és árokba hajtott az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán az M19-es csomópont közelében. A győri hivatásos tűzoltók az árokból a járművet kimentik, és áramtalanítják, a sérültet a mentők ápolják.

A helyszínen rendőri irányítással halad a forgalom, a baleset miatt a 104-es kilométernél kell lassítani, már hosszan torlódnak a kocsik.


12.37 - Több baleset Tatabányánál

Az autópálya Tatabányai csomópontjának közelében baleset történt, egy autót szállító teherkocsi borult fel, és egy járműveket szállító kamionról három autót sodort le a viharos szél. A pálya főváros felé vezető oldalán a 45-ös kilométernél a lezuhant járműveket kell kerülgetni - tájékoztat a katasztrófavédelem.

A tatabányai hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, a személykocsikat talpra állították, ha szükséges, a további műszaki mentésben segítenek majd.

Az Útinformtól kapott hírek szerint a 36-os kilométernél több jármű ütközött össze, ez is növeli a torlódást, ide mentőhelikoptert is kellett hívni.

A bicskei és a tatabányai szakaszon is araszolnak a járművek, az M0-s autóút csomópontjáig csak lépésben lehet haladni. Becslések szerint a főváros irányába egyre nagyobb a torlódás, már közel húsz kilométeres sor araszol. Tatabánya és az M0-s csomópont között több szakaszon is rendkívüli a torlódás, aki csak teheti válasszon másik útvonalat, az 1-es főúton még folyamatos a forgalom.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új csimpánzok érkeztek a veszprémi állatkertbe

A korábbi csapatból csak Moritz és Susie maradt a városban, Tjobbe Svédországba, Maggy… Tovább olvasom