Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Újabb áldozat: bezárt a Media Markt

Újsághirdetésben tette közzé csütörtökön a Media Markt, hogy bezárta zalaegerszegi áruházát, amelyet nem egészen három éve nyitott meg.
A bezárást a cégcsoport a vállalaton belüli átszervezéssel indokolta.
A Zalai Hírlapban megjelent féloldalas hirdetés szerint szerdán fejezte be értékesítési tevékenységét a zalai megyeszékhelyen működő áruház. A vevőszolgálat még hétköznapokon nyitva tart és az előrendeléseket is teljesítik - derül ki a szövegből.

A Media Markt Saturn Holding sajtóosztálya az MTI megkeresésére csütörtökön közölte: a piacvezető társaság "optimalizálja áruházi portfolióját", az átszervezés keretében zárta be a zalaegerszegi üzletét. "Alaposan megvizsgálva a lokális tényezőket, újra kellett gondolnunk a zalaegerszegi áruházzal kapcsolatos korábbi döntésünket. Csaknem 3 év után rá kellett jönnünk, hogy ezen a helyszínen a nyitáskor meglévő várakozásaink nem váltak valóra" - fogalmazott a cégcsoport az MTI-nek küldött válaszában.

A Media Markt magyarországi működésében eddigi utolsóként, 2008 decemberében nyitotta meg a sorrendben 17. üzletét Zalaegerszegen. A megyében a legnagyobbnak számító műszaki áruház 2.700 négyzetméteres területén akkor csaknem 90 dolgozót foglalkoztatott és mintegy 50 ezer féle cikket kínált.

A zalaegerszegi áruházban a bezáráskor 43 dolgozót foglalkoztattak. A dolgozók részére a magyarországi üzlethálózaton belül, elsősorban az újonnan nyíló kecskeméti és budapesti áruházban kínálnak álláslehetőségeket. Céljuk, hogy mindazon dolgozók számára, akik az ajánlatukat személyes okokból nem tudják elfogadni, "a lehető legjobb szociális megoldásokat" találják meg, a törvényi kötelezettségeken jóval felül teljesítve.

A cégcsoport bérelte a zalaegerszegi ingatlant, ahol a vevőszolgálat előre láthatóan október végéig tart nyitva. Ezt követően is gondoskodnak a jótállási és szavatossági igények érvényesíthetőségéről.

A sajtóosztály közölte: a cégcsoporton belüli átszervezési folyamat részeként két új üzletet nyitnak az év folyamán: Media Markt áruház nyílik Kecskeméten és Saturn áruház Budapesten, továbbá egyéb áruház-átépítési, modernizációs munkák is zajlanak a Media Markt Saturn csoporton belül. A terjeszkedés folytatódik, jövőre további áruházak nyitását tervezik, de Zalában még nem terveznek másutt új áruházat.
A Media Markt Saturn Holding 1997-ben nyitotta meg első magyarországi áruházát, jelenleg országszerte 20 áruházat üzemeltet, amelyből 16 Media Markt, 4 Saturn néven működik.

Olvasóink írták

 • 6. astra1 2011. szeptember 20. 00:20
  „A gazda pénzéhsége miatt.”
 • 5. kerteszb 2011. szeptember 19. 15:48
  „Ennél a cégnél is zemberek dolgoztak...eladók, raktárosok stb...most munkanélkülivé váltak.”
 • 4. egyolvasó 2011. szeptember 16. 10:56
  „Pont a szülővárosomban lévő egységről van szó. Gondolom azért zárt először ez az áruház, mert Zalaegerszeg volt a legkisebb (lakosság) magyarországi város, ahol volt Media Markt. Nem hogy új áruházat nem fognak nyitni (a kettő tervezetten kívül), hanem újabbak fogják követni. Ahogy kibic-elek is írta, nagyon magas árakkal dolgoznak. Én is csak azért jártam oda vagy a győri Saturnba, hogy megnézzem a terméket élőben, majd a netről 5-30 ezer forinttal olcsóbban megrendeljem. Ami nem volt akciós, az sokkal drágább az MM-ben, mint a konkurenciáknál.”
 • 3. Filtec 2011. szeptember 15. 21:58
  „Nagyon drágák.
  Én ugyanazt a terméket a NETen egy OnLine áruházban 35000 Huf helyett 19000-ért vettem meg, és csont új volt.”
 • 2. astra1 2011. szeptember 15. 16:51
  „Nem dőlt úgy a pénz ahogy azt a naffőnökök várták? Mert Zalaegerszegről majd Kecskemétre járnak dolgozni nem?”
 • 1. kibic-elek 2011. szeptember 15. 13:31
  „médiamárkt, mert hülyék nem mi voltunk...
  Mutogatni meg nem illik”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leégett, összeomlott egy bálatároló - gyújtogatás történt?

Az utómunkálatokat végzik a tűzoltók Vasalja községben, ahol szerda este leégett egy szalmabálák tárolására használt melléképület. Tovább olvasom