Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Újabb 300 millió forint útfelújításra Szombathelyen

A fejlesztéseket az teszi lehetővé, hogy az állam átvállalta a város adósságát.

Újabb 300 millió forintot hagyott jóvá útfelújításokra, valamint a közvilágítás korszerűsítésére csütörtöki ülésén Szombathely közgyűlése, ezzel az idén a városban önkormányzati forrásbó zajló közterületi felúíjítások értéke meghaladja az 1 milliárd forintot.

Puskás Tivadar(Fidesz-KDNP) Szombathely polgármestere hangsúlyozta: a fejlesztéseket az teszi lehetővé, hogy az állam átvállalta a város adósságát, ami szavai szerint olyan többszáz milliós fejlesztések előtt nyitja meg az utat.

Az ellenzék szerint noha egyetértenek a felújítási programmal, az szavaik szerint most kampánycélokat szolgál, és szerintük felelősebb gazdálkodás mellett már korábban is végre lehetett volna hajtani.

Németh Kálmán (MSZP-SZTKE) kijelentette: a felújításokra költhető többletpénz értékes ingatlanok eladásából származik.

Molnár Miklós (Fidesz-KDNP) alpolgármester azt hangsúlyozta: nemcsak a most a közgyűlés elé kerülő felújításokról van szó, hiszen szavai szerint 250 millió forint értékben jelenleg is zajlik felújítás a városban, 200 millió forint már eddig is az idei büdzsében út- és hídfelújításra, egy 60 millió forintos hídfelújítás pedig külön is tartalmaz a költségvetés, illetve 410 millió forint fejlesztésről saját hatáskörében dönthet a városfejlesztési bizottság, így szavai szerint az önerőből Szombathelyen zajló közterületi felújítások értéke megközelíti az 1 milliárd forinot.

A közgyűlés által megszavazott 300 millió forintból önkormányzati utak és járdák újulnak meg, buszmegállókat építenek, illetve helyeznek át, parkolók burkolatát erősítik, gyalogos átkelőhely megvilágosítását teszik biztonságosabbá.

A közgyűlés végül ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el az előterjesztett felújítási programot.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véradás a megyében márc. 17. és 21. között

Tovább olvasom