Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 28°C Még több cikk.

Új igazgató a Balaton-felvidéki nemzeti park élén

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park vezetője Puskás Zoltán lett.
Új vezetőt nevezett ki két nemzeti park élére Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter: a Bükki Nemzeti Park igazgatója Grédics Szilárd, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park vezetője Puskás Zoltán lett - közölte a minisztérium a kormany.hu honlapon. A vidékfejlesztési miniszter október 4-től mentette fel a két nemzeti park korábbi vezetőjét, Duska József a Bükki Nemzeti Park, Balogh László a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatóságát vezette. Grédics Szilárd Nagykanizsán, az Erdészeti és Faipari Egyetemen szerzett erdőmérnöki diplomát.

A Mátrai Erdő- és Fafeldolgozó Gazdaság Őzdi Erdészeténél kezdte pályáját erdőművelési műszaki vezetőként 1987-ben. Erdészetvezetőként dolgozott az Arlói Erdészetnél, majd 2004-től az Egererdő Zrt. Szilvásváradi Erdészetét vezette. Puskás Zoltán a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen végzett okleveles agrármérnökként, majd a Budapesti Gazdasági Főiskolán és a Kaposvári Egyetemen folytatta tanulmányait.

A Balatoni Halászati Rt.-nél 1996-ban kezdett dolgozni kereskedelmi ügyintézőként később vezetőként, majd a halfeldolgozó üzemet vezette. Elnöki posztot töltött be a Kőrösi Halértékesítő, Halfeldolgozó Szövetkezetnél, majd 2011 márciusában a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatójává nevezték ki. Az MTI korábbi értesülése szerint a Bükki Nemzeti Parknál 18 éve dolgozó, 14 éve azt vezető Duska Józsefnek a Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzet földbérleti ügyei miatt kellett távoznia, míg a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkot 8 éve vezető Balogh Lászlónak a fehérvízi természetkárosítást is felvető Hubertus-ügy miatt kellett megválnia posztjától.

Ángyán József vidékfejlesztési államtitkár október 10-én a parlamentben egy képviselői kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a Bükki Nemzeti Park igazgatóját felmentő okiratban bizalomvesztés szerepel. Ennek egyik oka az lehetett, hogy az olasz bérlő sorsáról döntő per 10 évig tartott és a miniszter úgy ítélte meg, hogy ebben a nemzeti park vezetője is felelős, valamint az új pályázat előkészítő folyamata nagyon lassan zajlott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvertek és kifosztottak egy 17 éves lányt

Megvert, kifosztott és hajának levágásával "büntetett" egy 17 éves lányt annak a férfinak a családja, akivel a fiatalnak viszonya volt. Tovább olvasom