Kisalföld logö

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 13°C | 27°C Még több cikk.

Üdülési csekk mellé rekreációs kártya

- A kormány a tervei szerint a jövő év elejétől bevezeti a rekreációs kártyát. Ezáltal szélesebb tömegek vehetik igénybe a fürdő- és welness szolgáltatásokat – nyilatkozta portálunknak Vancsura Miklós, a fürdőszövetség elnöke.

- Az utóbbi években hazánkban gombamód megszaporodtak a welness és fürdőközpontok. Nem akarunk ünneprontóak lenni, de kell ennyi ilyen létesítmény? – kérdeztük Vancsura Mikóstól, az Országos Fürdőszövetség elnökétől, aki a sárvári termálfürdő igazgatója is egyben.

- Azzal tudunk versenyképesek lenni, ha minden fürdőnek megtaláljuk a maga arculatát. Ki kell hangsúlyozni például a gyógyászati előnyöket. Másfelől kategóriákat és méreteket kellene bevezeti: nemzetközi, országos, régiós, valamint helyi jellegű fürdők. A marketing akciók célja is világos: a környező országokból minél többen jöjjenek hazánkba. S nem szabad elfelejteni a belföldi turizmust sem: a belföldi vendégkör érje el az összes forgalom 40-60 százalékát. Ma már nem lehet teljes mértékben a külföldre számítani.


Vancsura: Az üdülési csekk mellett bevezetésre kerülne a következő évtől a rekreációs kártya.
Vancsura: Az üdülési csekk mellett bevezetésre kerülne a következő évtől a rekreációs kártya.

- Elfogadjuk érveit. Mégis, mit tesznek, tegyenek a fürdők, hogy oda menjünk pihenni?

- A gyógyászatot, a gyógyvizet a komplex gyógyászati kezeléseket kell hangsúlyozni. Van egy másik fő szempont is. Ez pedig a család. Ebbe a nagypapától a fiatal anyukáig mindenki beletartozik. El kell érni, az adott fürdőn belül minden korosztály találja meg a neki legmegfelelőbb szolgáltatást. A következő és a gyógyvizek és az egészségturizmus éve lesz. Egy nagy országmarketing is készül.

- Menjünk minél többet a fürdőkbe, pihentessük magunkat – szép gondolatok. Ám egy-egy ilyen alkalom egy átlagos család számára tízezer forintos nagyságrendű kiadást jelent. Sokaknak eleve nem is jut erre pénz.

- A Széchenyi Gazdaságfejlesztő társasággal azon dolgozunk, hogy miként lehetne fellendíteni a forgalmat. Az üdülési csekk mellett bevezetésre kerülne a következő évtől a rekreációs kártya. A szerényebb keresetűeknek is lehetőséget kell biztosítani, hogy igénybe vehessék a szállodai-, rekreációs-, valamint a fürdőszolgáltatásokat Úgy tűnik, hogy ezt az elképzelésünket a politika is támogatja. S nem mellesleg, az új kártya bevezetésével mintegy 250 milliárd forint plusz pénz kerülhet ebbe a szektorba. Sajnos, az üdülési csekk manapság az állami szektor és néhány nagyvállalat tudja adni a dolgozóinak, ebből a szélesebb tömegek kimaradtak. Az üdülési csekk megadóztatása egyébként mindenki számára rettenetes volt. Csak itt nálunk, Sárváron tizenöt százalékkal csökkent a látogatók száma.

Olvasóink írták

  • 2. sztiv 2010. június 19. 04:37
    „Sajnos, az üdülési csekk manapság az állami ----csekket”
  • 1. sztiv 2010. június 19. 04:37
    „a gyógyvizet a komplex gyógyászati kezeléseket kell hangsúlyozni. kellene egy "és" vagy egy ","
    A következő és a gyógyvizek és az egészségturizmus éve lesz. na meg van az az "és" :)
    Sajnos, az üdülési csekk manapság az állami csekket”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Shrek és Darth Vader lecsúszott - Galéria

Elsőként Shrek, Darth Vader és Batman próbálhatta ki a pénteken átadott sárvári termálfürdő új csúszdáit. Tovább olvasom