Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Tüneményes kis idiótáim - galéria

Nagy kockázat rejlik egy klasszikus, sok feldolgozást megért operett színrevitelében, hiszen mindenkiben él valamilyen elvárás az ilyen darabokkal kapcsolatban. A Budapesti Operettszínház előadása megállja a helyét elődei között is.
 
Tüneményes kis idiótáim - Mágnás Miska az Agora Művelődési és Sportházban

A Szirmai Albert - Bakonyi Károly - Gábor Andor által jegyzett operett 1916 óta fényes karriert futott be, számos kiváló szereposztásban láthatta már a közönség. A nagyszerű lehetőségeket nyújtó szerepeknek köszönhetően a siker gyakorlatilag biztosított. Ráadásul az eredeti művet 1948-ban Békeffy István átdolgozta - így került a darabba többek között a kleptomániás nagymama is -, tovább színesítve ezáltal az addig is kiváló „alapanyagot" - írja a vaskarika.hu.

Mágnás Miska az Agora Művelődési és Sportházban. Fotó: vaskarika.hu


Szokatlan dolog, hogy a táncos-komikus szerepkörét betöltő figura az operett főszereplője. A Mágnás Miska szerzői eredetileg Rátkai Mártonnak írták az álgróf-lovászlegény szerepét, ám Peller Károly bebizonyította, hogy a figurának ma is van méltó folytatása. Peller Miskája energikus, bájosan szabadszájú, és látszólagos gorombasága ellenére nagyonis szeretetteljes és egyúttal szeretni való férfi. S épp ennyire szívet melengető Oszvald Marika Marcsája is, bár édes otrombasága sajnos a dalok rovására megy.

(Ha a közönség nem fújná kívülről a dalokat, talán nem is értené a szöveget Marcsa „sipítozása" közepette.) A fényes tárgyak iránt betegesen vonzódó nagymama szerepében valóban tündököl Lehoczky Zsuzsa, annak ellenére, hogy énekhangja már korántsem olyan zengő, mint néhány évvel korábban. Pixi és Mixi, a két elfuserált gróf figurája meglehetősen hálás szerep, az Operettszínház produkciójában is mosolyra fakasztó a két ügyefogyott és kiéhezett pojáca.

A teljes írás>>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zebrán gázolt el gyalogosokat egy autós Veszprémben

Két, zebrán átkelő gyalogost gázolt el egy autós péntek délután Veszprémben a Jutasi úton; a sérülteket a veszprémi kórházba szállították. Tovább olvasom