Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Tragédia Cséren: a WC lefolyóba fulladt az újszülött

Cséren tragédia történt hétfőről keddre virradó éjszaka. Egy 22 éves nő a WC-ben szülte meg babáját, az újszülött a lefolyóba esett és megfulladt.

Hajnali fél kettőkor cséri lakásukon a 22 éves – terhessége 39. hetében lévő – asszony arra ébredt, hogy megindult a szülés. Szólt az élettársának, a zajra felébredt az asszony anyósa is, aki menye után ment a mellékhelyiségbe.

A fiatalasszony a vécén ülve megszülte 3. gyermekét, aki fejjel a kagyló lefolyójába csúszott. Az anyós a menye mellett állt és törölte a vajúdó nő homlokát, ez alatt a baba megfulladt.

– Hétfőn napközben dolgoztunk a ház körül, utána úgy éjjel egy óráig beszélgettünk – idézte fel a történteket az apuka, Gyurák Gábor. – Az édesanyám és a legjobb barátunk is nálunk volt.

Bea aznap fájlalta a derekát, ám ennek akkor nem tulajdonítottunk nagy jelentőséget, hiszen a szülés augusztus ötödikére volt kiírva. Aztán hajnali kettőkor feleségem éles fájdalomra panaszkodott, és kiment a mosdóba. Azonnal hívtam a mentőket. A kiérkező mentők és az ügyeletes orvos sajnos már nem tudott segíteni. Felfoghatatlan, ami történt. Bízunk benne, a feleségem csütörtökön már kijöhet a kórházból.

A negyven lakosú Cséren is hallottak az esetről. A fiatal pár nem nagyon beszélgetett a helybéliekkel. Mint megtudtuk, néhány évvel ezelőtt költözött a településre. Az egyik osztrák tulajdonú házban éltek. Ők végezték el a kerti munkákat, tartották rendben az épületet. S ennek fejében kapták a lakhatási lehetőséget.

– Még mindig nem tudom elhinni, hogy mi történt, a szívünk szorult össze, amikor meghallottuk a tragédia hírét. A lányunk hétfő este még itt volt nálunk, semmi nem utalt arra, hogy néhány órával később baj lehet – mondták szűkszavúan, de könnyes szemekkel a néhány házzal odébb lakó nagyszülők.

A 3 kilogramm súlyú, 51 centi hosszú életképesen született lánycsecsemőt a mentők emelték ki a lefolyóból. Az igazságügyi orvos szakértői boncolás megállapította, az újszülött halálát vízbefulladás okozta. A szülőanyát megfigyelésre a Soproni kórházba vitték, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az asszony a körülményekhez képest jó állapotban van, 2-3 napon belül haza engedik.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Kocsis Tünde alezredes elmondta, a szülőanyával szemben emberölés, 51 éves anyósa ellen halált okozó segítségnyújtás elmulasztása miatt folytatja a nyomozást.  Vizsgálja, a szülőanya és családtagjai mennyiben felelősek az újszülött haláláért.

Az asszony nem titkolta terhességét, rendszeresen járt terhesgondozásra, legutóbb a szülést megelőző napon.

A családban már volt két gyermek, egy 6 és egy 2,5 éves fiú. A család szociális helyzete miatt az idősebbet nevelőszülőknél, a fiatalabbat gyermekotthonban helyezték el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szúnyogirtás a Balatonnál

A tervek szerint szerda este kezdődik, és csütörtökön be is fejeződik az újabb kémiai szúnyogirtás a… Tovább olvasom