Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Törvénnyel kellene védeni a Velencei-tó értékeit

A legmagasabb jogszabályi szinten kell védeni a Velencei-tó értékeit, s gondoskodni a fejlesztéséről, ezért szükség lenne a Velencei-tó törvény megalkotására - mondta L. Simon László (Fidesz), a terület országgyűlési képviselője szerdán az MTI-nek.

"Politikai szinten" már kezdeményezte a képviselő a jogszabály megalkotását, s bízik benne, hogy még az idén eljutnak a törvénytervezet elkészítéséig. "Más kérdés, hogy a kormányzat ezt fogja-e támogatni. Nagyon remélem, hogy magam mellé tudok állítani olyan képviselőket, illetve a kormánynak azokat a tagjait, akik felismerik ennek szükségszerűségét" - tette hozzá.

A Velencei-tó jelenleg nem kiemelt turisztikai térség, L. Simon László szerint ezen is változtatni kell. A képviselő elmondta, osztja azoknak a civil szervezeteknek a véleményét, amelyek szerint le kell bontatni Velencén a Velencei-tó kapuja elnevezésű, európai uniós támogatással megvalósuló projekt keretében, a tópart közelében betonaljzatra épített napozóteraszokat határoló szélfogó falakat. "Napozóteraszra ilyen hatalmas árnyékot vető falakra nem hiszem, hogy szükség lenne, borzalmasan nézne ki, (...) ezekre a betonförmedvényekre nincs szükség a tóparton" - mondta a képviselő. A szélfogó falakat "esztétikai okokból" a vízügyi hatósággal egyeztetve 30 napon belül lebontatja az önkormányzat - közölte Oláhné Surányi Ágnes, Velence független polgármestere kedden az MTI-vel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Opel szentgotthárdi beruházásához 5,5 milliárd állami támogatást kap

Az Opel 450 milliós fejlesztést hajt végre a következő években. Tovább olvasom