Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Törőcsik Mari: ˝Volt 5-6 estém és néhány pillanatom˝

˝Ki kíváncsi még rám?˝ – kezdte mondandóját a méltán népszerű, rendkívül szerény művésznő, ám ha vetettünk egy pillantást a Weöres Sándor Színház Nagyszínpadának nézőterére, a rendezők bizony kitehették a megtelt táblát.

A szombathelyi színházban most először járó művésznő a fenti kérdését egyébként arra alapozta, hogy már 38 éve él Velemben, így nagyon gyakran fordul meg városunkban, ráadásul ha megállítják, szívesen szóba is elegyedik az emberekkel. Ám a művésznő kifogyhatatlan történettárral rendelkezik, így aki beült, csak ámult és bámult, mivel a visszaemlékezések folyamatosan követték egymást, néha már maga a művésznő sem tudta, pontosan milyen kérdésre kezdett el válaszolni. Lendületesen, élvezetesen mesélt, mindenkiről volt egy elismerő szava, és mindez határtalan szerénységgel párosult - írja a vaskarika.hu.

Az este során többször megkérdezte közönségét: ˝Nem unják?˝ Később elnézést kért a kérdezőktől, Szenkovits Pétertől és Burkon Lászlótól, hogy nem hagyja őket szóhoz jutni.

Fotó: vaskarika.hu
Fotó: vaskarika.hu

Az este kezdetén talán leghíresebb filmje, a Körhinta egyik próbafelvételét láthattuk. Innen indult a beszélgetés. Törőcsik elmondta: a Körhintában - az akkori filmekkel ellentétben -˝felleng a szerelem˝, ezért lehet még ma is olyan népszerű. Ő maga egyébként ritkán nézi vissza filmjeit, egyszer mégis újranézte a Körhintát, Fábri Zoltán rendező halála után, hogy megnézze: vajon akkoriban miért volt ekkora sikere a filmnek.

Aztán rátért egy kedves, ám tanulságos történetre lánya kedvenc színésznőjével, Judie Dench-csel. Az említett angol színésznőt megkérdezték egy interjúban, hogy ő, aki Oscar-díjas és Hollywoodban filmezik, mégis mindig visszatér a londoni színházba játszani, hogy vélekedik a filmről és a színházról? Judie Dench válasza a következő volt: ˝Filmezni jó, nagyon sok pénzt keresek vele, Oscar-díjat kaptam, mindenki megismer. No de a színház: elmondhatom, hogy volt 4-5 estém.˝ Törőcsik Mari ehhez kapcsolódóan mondta el, hogy neki azért volt 5-6 estéje, mert ő idősebb. Ez szerinte ˝56 év alatt nem kevés˝. Elárulta a publikumnak azt is: ő nem a premieren nyújtja a legjobb alakítást, általában 10 előadás is eltelik addig, mire igazán meg tudja élni az adott szerepet.

A teljes cikk és képek >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei sportkonzultáció-sorozat Szombathelyen

Szombathelyen járt Balogh Gábor, sportügyekért felelős miniszterelnöki tanácsadó, aki a Megyeházán… Tovább olvasom